Πώς να καθαρίσεις σωστά το πλυντήριο πιάτων

05.09.2018
Πώς να καθαρίσεις σωστά το πλυντήριο πιάτων
Πες αντίο στις δυσάρεστες μυρωδιές με αυτήν τη στρατηγική καθαρισμού

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις οικιακές συσκευές που δουλεύει πολύ σκληρά, αλλά σε ό,τι αφορά τη συντήρηση, συχνά παραμελείται. Με το ζεστό σαπουνόνερο να τρέχει μέσα του πολλές φορές την εβδομάδα, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι ένα πλυντήριο πιάτων κάνει μία από τις πιο βρώμικες δουλειές.

Αν γνωρίζεις πώς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων όχι μόνο θα το βοηθήσεις να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αλλά επίσης θα αποτρέψεις την εξάπλωση βακτηρίων, μυκήτων και οσμών.

Διάβασε επίσης: Τα πάντα για το Πλυντήριο - 5 μυστικά για έξυπνη μπουγάδα

Οι επαγγελματίες της Samsung μοιράζονται τις δικές τους συμβουλές για το πώς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων:

Τι χρειάζεσαι

  • Πετσέτα
  • Σαπούνι για πλυντήριο πιάτων
  • 200 γρ. (περίπου) λευκό ξύδι

Αυτό το διάβασες; Πλυντήριο πιάτων: Δες τι άλλο μπορεί να πλύνει

Ακολούθησε αυτά τα βήματα τουλάχιστον μια φορά το μήνα

  • Σκούπισε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων χρησιμοποιώντας ένα υγρό απορρυπαντικό για να αφαιρέσεις τυχόν ακαθαρσίες ή τρόφιμα μέσα στο πλυντήριο πιάτων ή στο εσωτερικό μέρος της πόρτας.
  • Γέμισε το δοχείο απορρυπαντικού με σαπούνι πλυσίματος πιάτων.
  • Για να αφαιρέσεις λευκές κηλίδες και οσμές, βάλε την επιλογή Self Clean με το πλυντήριο πιάτων άδειο και χωρίς απορρυπαντικό μέχρι να ξεπλυθεί. Στη συνέχεια, σταμάτησε το και βάλε ένα φλιτζάνι άσπρου ξιδιού. Κλείσε το πλυντήριο και άσε τον κύκλο να τελειώσει. Αν τα μοντέλο σου δεν έχει την επιλογή Self Clean, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλογή Normal.
  • Καθάρισε τα φίλτρα μία φορά το μήνα και έλεγξε τα ακροφύσια εάν παρατηρήσεις αλλαγή στην απόδοση της πλύσης. Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα και νερό για να αφαιρέσεις τυχόν παγιδευμένα σωματίδια. Κατά την αφαίρεση και την επανεγκατάσταση του φίλτρου και του ακροφυσίου, βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει το εγχειρίδιο χρήσης.