Άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό του ψυγείου; Το συστατικό που θα σε απαλλάξει

06.09.2018
Άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό του ψυγείου; Το συστατικό που θα σε απαλλάξει
Δεν είναι λίγες φορές που ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου σου και το essence που φτάνει στη μύτη σου δεν είναι αυτό που θα ευχόσουν να είναι.

Αυτό δεν σημαίνει –φυσικά- πως το ψυγείο σου δεν είναι καθαρό ή πως εσύ η ίδια κάνεις κάτι λάθος. Οι έντονες μυρωδιές των φαγητών, ή τα υπολείμματα τροφών που έχουν πέσει στην πίσω μεριά των ραφιών μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα η μυρωδιά του ψυγείου σου να μην είναι ωραία.

Διαβάστε ακόμη: 6 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο

Ωστόσο, υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ οικονομική! Και η λύση αυτή κρύβεται στα ντουλάπια του σπιτιού σου.

Το «μαγικό» συστατικό που μπορεί να καταπολεμήσει την όποια μυρωδιά του ψυγείου σου δεν είναι άλλο από τον ελληνικό καφέ. Είτε στη μορφή στηνοποία τον αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ ή το καφεκοπτείο είτε ως… κατακάθι.

Έχεις δύο επιλογές λοιπόν:

Λύση Νο1

Σε ένα μικρό βαζάκι τοποθέτησε δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας ελληνικού καφέ (ο φρεσκοκομμένος καφές από καφεκοπτείο έχει πιο έντονο άρωμα) και βάλ’ το στο κάτι ράφι του ψυγείου σου. Σε περίπτωση που το ψυγείο σου παραείναι μεγάλο, χρησιμοποίησε δύο βαζάκια, ένα κάτω και ένα στη μέση.

Λύση Νο2

Αντί για φρέσκο καφέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κατακάθι. Πιες μια μεγάλη κούπα ελληνικού καφέ, πάρε το κατακάθι, ρίξ’ το στο βαζάκι και άσε να κάνει αυτό τη «βρώμικη» δουλειά για σένα.

Διαβάστε ακόμη: Έτσι θα κρατήσεις τα λευκά σου sneakers καθαρά!

Προσοχή όμως! Πριν καταφύγεις στη λύση του καφέ φρόντισε να έχεις καθαρίσει επιμελώς τα ράφια του ψυγείου από τυχόν υπολείμματα φαγητού ή ροφημάτων όπως είναι το γάλα ή οι χυμοί.