Πήρε φωτιά το τηγάνι; Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι

25.05.2019
Πήρε φωτιά το τηγάνι; Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι
Μάθε τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνεις εκείνη την κρίσιμη στιγμή

Είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις, όμως κάτι συμβαίνει και για λίγα λεπτά απομακρύνεσαι. Μόλις επιστρέφεις, το τηγάνι με το λάδι έχει πάρει φωτιά.

Δες και αυτό: Χαλάνε γρήγορα τα λαχανικά στο ψυγείο; Δες τι μπορεί να φταίει...

Τι πρέπει να κάνεις εκείνη την κρίσιμη στιγμή;

Κλείσε την παροχή ρεύματος και βάλε πάνω στο τηγάνι ένα μεταλλικό καπάκι ώστε να σκεπάσει το σκεύος ώστε να μην τροφοδοτείται η φωτιά με οξυγόνο και να σβήσει.

Αυτό το είδες; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσεις το ψυγείο σου

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις;

Ποτέ μην ρίξεις νερό σε μια φωτιά που προκλήθηκε από λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο, οποιοδήποτε λίπος), επειδή αυτό θα λειτουργήσει σαν εκρηκτικό και η λιπαρή ουσία θα πεταχτεί πυροδοτώντας το σκεύος.

Μην προσπαθήσεις να μετακινήσεις το τηγάνι γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να συμβάλει στην διάδοση της φωτιάς.

Διάβασε επίσης: Ηλεκτρική κουβέρτα: Οι κίνδυνοι στη χρήση της και πως να προφυλαχτείς