6 ιδέες για να προστατεύεις τα αγαπημένα σου ρούχα και να τα έχεις πάντα σαν καινούργια

16.03.2019
6 ιδέες για να προστατεύεις τα αγαπημένα σου ρούχα και να τα έχεις πάντα σαν καινούργια
Έτσι κάνεις ΚΑΙ οικονομία.

Μερικές φορές ακόμη και ένα μικρό πράγμα μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση ακόμα και αν συνδέεται με τα ρούχα σου. Όπως στην περίπτωση που ανακαλύψεις ένα λεκέ στα παπούτσια σου ή βρεις ότι το αγαπημένο σου πουλόβερ το έφαγε ο σκώρος. Και μπορεί να φαίνεται ότι όλα έχουν πάει στραβά και ότι η κατάσταση δεν σώζεται με τίποτα, αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αναζωογονήσεις τα ταλαιπωρημένα σου ρούχα και να τα επαναφέρεις και πάλι στη γκαρνταρόμπα σου.

Διάβασε αυτά τα εύκολα κόλπα που μπορεί να σε βοηθήσουν την επόμενη φορά:

1. Αφαίρεσε τη βρωμιά από τα σουέντ παπούτσια σου
Πρέπει να τρίψεις σκληρά με μεταλλικό σφουγγαράκι το λεκέ. Ίσως θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και με το υπόλοιπο του παπουτσιού σου για να το διατηρήσεις καθαρό. Επίσης αν τα παπούτσια σου είναι βρεγμένα, ένα συνηθισμένο σφουγγάρι πιάτων θα βοηθήσει στην απορρόφηση του νερού που έχει απομείνει.

Διάβασε επίσης: Πες "αντίο" στα σκασμένα χείλη για πάντα!

2. Επισκεύασε το φερμουάρ του παντελονιού σου
Όταν χρησιμοποιείς ένα φερμουάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να χαλαρώσει και να αρχίσει να κατεβαίνει. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείς να το περάσεις με κάποιο άχρωμο βερνίκι νυχιών ή να το ψεκάσεις με λακ για τα μαλλιά.

3. Αφαίρεσε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα παπούτσια
Πολλές φορές, η δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από τα παπούτσια σου, προκαλείται από βακτήρια που αρχίζουν να βγάζουν μια δυσάρεστη οσμή όταν έρθουν σε επαφή με τον ιδρώτα. Για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά, πρέπει να τα τοποθετήσεις κάπου που να έχει χαμηλή θερμοκρασία. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να αφήσεις τα παπούτσια σου στο μπαλκόνι ή κάπου έξω, μπορείς να τα βάλεις σε πλαστική σακούλα και να τα βάλεις στον καταψύκτη. Τα παπούτσια πρέπει να παραμείνουν εκεί για 12-24 ώρες.

4. Αφαίρεσε τους λευκούς λεκέδες του αποσμητικού σου από τα μαύρα ρούχα
Όταν χρησιμοποιείς αποσμητικό συχνά, μπορεί να αφήσει λευκούς λεκέδες σε σκούρα ρούχα που μπορούν να αφαιρεθούν με κανονικά υγρά μαντηλάκια. Απλά σκούπισε την περιοχή όπου έχουν δημιουργηθεί οι λεκέδες και θα εξαφανιστούν.

5. Επανέφερε το χρώμα στα ξεθωριασμένα ρούχα
Τα χρωματιστά ρούχα ενδέχεται να φαίνονται ξεθωριασμένα μετά από αρκετές πλύσεις στο πλυντήριο. Για να διατηρηθεί το χρώμα τους περισσότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι ή κανονικό αλάτι. Το ξύδι είναι καλό για τα συνθετικά υφάσματα ενώ αν προσθέσεις 2-3 κουταλιές αλάτι μέσα στη σκόνη πλυσίματος, θα αποκατασταθούν τα χρώματα των φυσικών υφασμάτων.

6. Eμπόδισε το πουλόβερ σου να χάσει το χρώμα του και να το φάνε οι σκώροι
Ένα μάλλινο πουλόβερ μερικές φορές ταλαιπωρείται και απαιτεί λεπτή φροντίδα. Εάν τοποθετήσεις ένα πουλόβερ μέσα σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη, την επόμενη φορά θα μαδάει λιγότερο. Επιπλέον, οι χαμηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τις προνύμφες των σκώρων. Τέλος, μπορείς να απαλλαγείς από τη φαγούρα, βρέχοντας το πουλόβερ και βάζοντάς το στην κατάψυξη για 10 ώρες. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να το αποψύξεις με ζεστό νερό και να το στεγνώσεις στην πορεία.