Ξύλο... για πάντα!

27.09.2007
Ενα all time favourite υλικό, το ξύλο, μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο διατηρώντας όλες του τις αποχρώσεις, χάρη στις προηγμένες σειρές ξυλοπροστασίας νερού και διαλύτη της ΒΕΡΝΙΛΑΚ που ήρθαν για να αλλάξουν τα δεδομένα στα συστήματα βαφής και συντήρησης.

Από την Ελίνα Τρίμπου

To ξύλο επανέρχεται δυναμικά στις σύγχρονες κατασκευές, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις. Κύρια χαρακτηριστικά του η αίσθηση της αρμονίας, της ζεστασιάς και της χαλάρωσης.

ΞΥΛΟ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ισως το πιο αγαπημένο, αλλά και λίγο παρεξηγημένο, υλικό, το ξύλο αποκτά νέα υπόσταση επαναπροσδιορίζοντας τις αντοχές του στο χρόνο. Κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο σε κάθε διακοσμητική πρόταση, βρίσκοντας εφαρμογή σε κλασικά πατώματα, εντυπωσιακές οροφές, μοντέρνα έπιπλα κ.ά. Με τη δύναμη του υλικού που ζει και αναπνέει, αναδεικνύοντας τις φυσικές του χάρες, πραγματικά εντυπωσιάζει σε πρωτοποριακές μπουαζερί (ξύλινες επενδύσεις τοίχων) και επενδύσεις τζακιών. Παίρνοντας δεκάδες φυσικές ή μοντέρνες αποχρώσεις, δίνει νέα διέξοδο στο design με κατασκευές εξ ολοκλήρου από το πολυπρόσωπο αυτό υλικό. Εμπειροι αρχιτέκτονες, διακοσμητές και κατασκευαστές επίπλων προτιμούν το ξύλο για να εκφράσουν τη σύγχρονη αισθητική προσέγγιση.

Δεκάδες νέες, ανατρεπτικά όμορφες, αποχρώσεις δημιουργήθηκαν από τη ΒΕΡΝΙΛΑΚ και τη νέα της συλλογή Modern & Classic για να αλλάξουν τα δεδομένα στη διακόσμηση.

Η ΒΕΡΝΙΛΑΚ διαθέτει το πλέον σύγχρονο σύστημα χρωματισμού COLOR CREATIONS το οποίο χρησιμοποιεί διαφανείς βάσεις και ειδικά επιλεγμένα φωτοάντοχα μελάνια-χρωστικά, τα οποία αναπαράγουν με μεγάλη ακρίβεια και υψηλή πιστότητα όλες τις αποχρώσεις του νέου χρωματολογίου Modern & Classic.

Ολα τα προϊόντα ξυλοπροστασίας ΒΕΡΝΙΛΑΚ, που χρωματίζονται από το σύγχρονο σύστημα χρωματισμού COLOR CREATIONS δημιουργούν μια εξαιρετική ασπίδα προστασίας σε όλες τις ξύλινες κατασκευές, είναι ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία και διατηρούν αναλλοίωτο το χρώμα τους με το πέρασμα του χρόνου, ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επίσης, προσφέρουν προστασία από τους μύκητες και το σαράκι, εξασφαλίζοντας τη βαθιά και μόνιμη σύσφιξη όλων των κυτταρικών δομών του ξύλου, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζουν μια λεπτή, ανθεκτική και ελαστική μεμβράνη που αποτελεί ισχυρή γέφυρα πρόσφυσης ανάμεσα στο ξύλο και το τελικό βερνίκι. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα ξυλοπροστασίας ΒΕΡΝΙΛΑΚ εποδίζουν τη διείσδυση υγρασίας, παρουσιάζουν εξαιρετική διαπερατότητα στους υδρατμούς και αφήνουν το ξύλο να αναπνέει αποτρέποντας την αποκόλληση, το ξεφλούδισμα ή το σκάσιμο. Τέλος, προσφέρουν ένα άψογο και ομοιόμορφο φινίρισμα, σχηματίζοντας μια ανθεκτική και προστατευτική μεμβράνη χωρίς φυσαλίδες.

Η νέα χρωματική συλλογή Modern & Classic διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από γήινες, παστέλ και δυναμικές αποχρώσεις, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επικρατέστερων διακοσμητικών στιλ, του Μοντέρνου και του Κλασικού.

Τα προστατευτικά και διακοσμητικά φινιρίσματα που εφαρμόζονται σε όλες τις ξύλινες κατασκευές πρέπει απαραίτητα να ακολουθούνται από τακτική και λεπτομερή επιθεώρηση, για την άμεση επιδιόρθωση οποιασδήποτε βλάβης.

Απόλυτη προστασία

Η ΒΕΡΝΙΛΑΚ μετά από εκτενείς έρευνες, δοκιμαστικές εφαρμογές και συνεχόμενα τεστ βιοαντοχής σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια εμπειρία της, δημιούργησε προϊόντα ξυλοπροστασίας με βάση το νερό ή τους οργανικούς διαλύτες, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον που εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία κάθε ξύλινης κατασκευής (π.χ. οροφών, δαπέδων, deck, κουφωμάτων, επίπλων κτλ.).