Αβαντίς: Oνομα με ιστορία

30.03.2011

Tο Κτήμα Αβαντίς που παράγει και τα ομώνυμα κρασιά ιδρύθηκε από τον Απόστολο Μούντριχα το 1994.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην ιστορική περιοχή αμπελώνων της Εύβοιας, στο Ληλάντιο Πεδίο της Εύβοιας, ενώ οι αμπελώνες απλώνονται στην Εύβοια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας σε έκταση 200 στρεμμάτων.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μανδηλαριά, Sauvignon blanc, Gewurztraminer, Viognier, Syrah, Grenache rouge, Merlot και Μοσχάτο.

Ο υπερσύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός του κτήματος παράγει πλήρη σειρά κρασιών λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά.

Μάλιστα, πρόσφατα αποκτήθηκε πιστοποιητικό HACCP. Το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα boutique οινοποιείο με πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων από διεθνείς διαγωνισμούς που λειτουργεί με γνώμονα την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Αβαντίς Collection Syrah (Syrah -18 μήνες ωρίμανση σε καινούριο βαρέλι). Είναι το πιο prestige και premium κρασί - ένα κρασί ράτσας. Ενα κρασί βαθιάς παλαίωσης - απολαυστικό όποια χρονιά και να ανοίξετε. Οι φιάλες του είναι ελάχιστες και σπάνιες. Είναι επίσης το μόνο ελληνικό κρασί που τιμάται ανάλογα με την ποιοτητά του.

Σειρά κρασιών Αβαντίς

  • Αβαντίς Λευκό (Sauvignon blanc - Ασύρτικο)
  • Αβαντίς Sauvignon (μέρος του ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια)
  • Αβαντίς Δρυός (Μαλαγουζιά 4 -6 μήνες καινούριο βαρέλι)
  • Αβαντίς Ροζέ (Grenache rouge - Syrah )
  • Aβαντίς Syrah (Syrah -12 μήνες ωρίμανση στο βαρέλι)
  • Αβαντίς Αρτεμις Merlot (Merlot - 12 μήνες ωρίμανση σε καινούριο βαρέλι). Νέο κρασί (θα παρουσιαστεί στην αγορά το Φθινόπωρο)

Σειρά άγιος χρόνος

  • Lenga (Gewurztraminer)
  • Άγιος Χρόνος (συνοινοποοίηση Syrah 92% - Viognier 8% - 12 μήνες ωρίμανση σε καινούριο βαρέλι)

Σειρά «Μ»

  • Μ Μαλαγουζιά (Μαλαγουζιά φρέσκια)
  • Μ Μανδηλαριά (Μαυροκουκτούρα Κύμης - 12 μήνες ωρίμανση σε καινούριο βαρέλι)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ