Όχι άλλο νερουλό τζατζίκι!

13.01.2014
Το τζατζίκι βγαίνει πάντα νερουλό; Τι μπορεί να φταίει;

Θέλεις σπιτικό τζατζίκι σφιχτό, χωρίς περιττά υγρά; Μάθε πώς θα το φτιάξεις;

* 1-2 ώρες πριν φτιάξεις το τζατζίκι, άδειασε προσεκτικά το στραγγιστό γιαούρτι από τη συσκευασία του σε μεγάλο γυάλινο μπολ - δεν το απλώνεις, ούτε το ανακατεύεις!

* ΣΚέπασε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

* Μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, απορρίπτεις τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί στο γιαούρτι και κρατάς μόνο το στερεό περιεχόμενο. Πριν προσθέσεις το τριμμένο αγγουράκι στο γιαούρτι, το στραγγίζεις σφιχτά μέσα στην παλάμη σου ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.

Με τον τρόπο αυτό θα έχει τέλειο σφιχτό κι όχι νερουλό τζατζίκι!

(Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία)