Έμειναν μελομακάρονα; Μη τα πετάξεις

03.01.2016
Οι γιορτές πέρασαν, είχες υπολογίσει μεγαλύτερη ποσότητα για μελομακάρονα από αυτά που υπολόγιζες πως θα καταναλώσετε και τώρα έχουν μείνει αρκετά. Υπάρχει λύση για να μη τα πετάξεις; Φυσικά!

Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, στο womenonly είμαστε της λογικής "δεν πετάμε τίποτα". Κάθε φαγητό αλλά και γλυκό μπορεί να ανακυκλωθεί με έξυπνους τρόπους. Με τα μελομακάρονα άραγε τι μπορείς να φτιάξεις;

Σου προτείνουμε δύο ιδέες

1. Σοκολατένιο γκύκισμα

Μπορείς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου καριόκα ή τρούφες ως εξής. Θρυμματίζεις τα μελομακάρονα (μπορείς να το κάνεις και στο μπλέντερ ή με ένα απλό πιρουνάκι - είναι θέμα γούστου) και τα αναμιγνύεις με λιωμένη κουβερτούρα. Βάζεις λίγο κονιάκ ή λικεράι της αρεσκείας σου, τα πλάθεις σε μικρά μπαλάκια, τα αφήνεις να κρυώσουν και... voila, ένα ωραιότατο σοκολατένιο γλύκισμα ειναι έτοιμο.

2. Τσιζκέικ (Cheesecake)

Το cheesecake το σκέφτηκες; Τα μελομακάρονα μπορούν να αποτελέσουν τέλεια βάση για τζιζκέικ, αντί για τα κλάσικά μοπισκότα. Δοκίμασέ το και μην πετάξεις όσα έμειναν. Κι αν κάποιος σε ρωτήσει πως έγινε τόσο νόστιμη η βάση του μπισκότου - μπορείς να απαντήσεις πως είναι το κρυφό σου μυστικό, το οποίο αποκαλύπτεις μόνο με ανταλάγματα. ;-)