Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις παγωτό (vds)

02.05.2017
Αφήνουμε πίσω τις δροσερές ημέρες (αν κι ο καιρός μας κάνει ακόμη πείσματα) και σιγά-σιγά ο υδράργυρος θ' αρχίσει να χτυπάει κόκκινο (ελπίζουμε). Όπως και να έχει η λαχτάρα μας για παγωτό ολοένα και φουντώνει μιας κι ο Ιούνιος και το καλοκαιράκι πλησιάζει. Κι αν νόμιζες πως το σπιτικό παγωτό είναι δύσκολο στην παρασκευή ή θέλει τέχνη, σου αποδεικνύουμε το αντίθετο.

Με μόλις 3 υλικά - κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα κι άλλο ένα υλικό της αρεσκείας σου - φτιάχνεις λαχταριστό παγωτό στη στιγμή, χωρίς παγωτομηχανή! Τόσο απλά!

Δες βήμα - βήμα τη διαδικασία και θα πειστείς για τα λεγόμενά μας.

Βήμα 1ο

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος (προσοχή! Η κρέμα πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά).
  • Χτυπάς με το μίξερ χειρός.
  • Στη συνέχεια προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύεις ξανά
  • Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα η κρέμα σου είναι έτοιμη και το πρώτο βήμα για την παρασκευή του παγωτού ολοκληρώθηκε.

Βήμα 2ο

  • Προσθέτεις τα υλικά της αρεσκείας σου και ανακατεύεις καλά με κουτάλα. Μπορείς για παράδειγμα να προσθέσεις κουβερτούρα, μπισκότα τύπο oreo τριμμένα, φρουτάκια ψιλοκομμένα, σιρόπι με τη γεύση της αρεσκείας σου ή ότι άλλο λαχταρά η ψυχούλα σου.

Βήμα 3ο

  • Σκεπάζεις το μπολ με το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες! Είναι απαραίτητο να παγώσει καλά το παγωτό πριν το βγάλεις.

Βήμα 4ο

  • Αφαιρείς το μπολ από την κατάψυξη, σερβίρεις κι έτοιμο να το απολαύσεις.

Κι επειδή μπορεί να έχεις ακόμη απορίες, δες κι ένα βιντεάκι στην επόμενη σελίδα για να τις λύσεις.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις παγωτό