Έτσι γίνεται ζουμερό το ψητό

23.05.2015
Ένα είναι το αλάνιαστο κόλπο για να γίνει ζουμερό το ψητό: υδρατμοί.

Βάλε το ταψί σου σε μεσαία σχάρα και κάτω από αυτή τοποθέτησε ένα πυρίμαχο ταψί με νερό. Σιγά - σιγά θα εξατμίζεται και θα προσφέρει την απαραίτητη υγρασία για να μη στγνώσει το κρέας αλλά να διατηρηθεί μαλακό και ζουμερό.

Στην επόμενη σελίδα: Μερικά τρικ για κρέας σούπερ μαλακό

%PHOTO1%

Μερικά τρικ για κρέας σούπερ μαλακό

Και γι'΄αποτέλεσμα που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους υπενθυμίζουμε τα τρικ που κάνει το κρέας να λιώνει στο στόμα. Υπάρχουν τρία "μαγικά" συστατικά τα ένζυμα των οποίων μαλακώνουν τις πρωτείνες του κρέατος και το κάνουν τόσο μαλακό όσο δε φαντάζεσαι. Ακτινίδιο, τριαντάφυλλο και... ζάχαρη δίνουν τη λύση. Μάθε περισσότερα για το πώς θα τα χρησιμοποιήσεις σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ.

Κι αν το κρέας παραψηθεί; Υπάρχει λύση;

%PHOTO1%

Κι αν το κρέας παραψηθεί; Υπάρχει λύση;

Αντί να τα βάψεις μαύρα, βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Κόψε το κρέας σε μικρές μεριδούλες - όσο πιο λεπτό τόσο καλύτερα - κι απο πάνω ρίξε κάποια σος όπως πχ σάλτσα ντομάτας ή λαδολέμονο που θα του δώσει την απαραίτητη υγρασία και θα καλύψει τη γεύση.