5 καθημερινά προϊόντα της κουζίνας που μπορεί να διαρκέσουν για πολύ καιρό αν αποθηκευτούν σωστά

03.12.2019
5 καθημερινά προϊόντα της κουζίνας που μπορεί να διαρκέσουν για πολύ καιρό αν αποθηκευτούν σωστά
Μόλις έχεις φτάσει στα μέσα μιας συνταγής και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι ένα βασικό συστατικό λείπει επειδή το πέταξες κατά τη διάρκεια του τελευταίου σου καθαρισμού στο ντουλάπι της κουζίνας.

Επειδή λίγο πολύ όλες μας έχουμε έρθει αντιμέτωπες με ένα τέτοιο περιστατικό, καλό θα είναι να φροντίσεις να μην σου ξανασυμβεί, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τα πέντε προϊόντα που θα διαβάσεις παρακάτω.

Όταν φυλάσσονται σωστά, αυτά τα καθημερινά προϊόντα θα μπορέσουν να διαρκέσουν για χρόνια, ακόμα και μετά το άνοιγμα τους και αν χάσουν κάτι από την αρχική τους ποιότητα με τα χρόνια, αυτό θα είναι ανεπαίσθητο. Έτσι, καλύτερα σκέψου δύο φορές πριν πετάξεις ένα από αυτά τα προϊόντα. Εάν τα έχεις διατηρήσει σωστά, οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι σαν καινούργια.

Μέλι

Το γνήσιο μέλι είναι τόσο ανθεκτικό όσο και νόστιμο. Διατηρείται επ 'αόριστον. Το μέλι μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν θα το χαλάσει.

Φύλαξέ το φρέσκο: Αποθήκευσέ το σε μια δροσερή περιοχή και κράτησέ το καλά κλειστό. Επανάφερε το κρυσταλλωμένο μέλι, τοποθετώντας το ανοιχτό βάζο σε ζεστό νερό και ανακάτεψε το μέχρι να διαλυθεί.

Ρύζι

Το άσπρο, το άγριο, το αρμπόριο, το γιασεμί και το ρύζι basmati έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής, όταν διατηρούνται καλά. Μόνο το καστανό ρύζι αποτελεί εξαίρεση. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε έλαια, δεν μπορεί να κρατήσει όσο τα άλλα.

Φυλάξέ το φρέσκο: Αποθήκευσέ το σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις το ανοίξεις, τοποθέτησε το ρύζι σε ένα σφραγισμένο αεροστεγές δοχείο ή στην αρχική συσκευασία με μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Για πρόσθετη προστασία, φύλαξε το ρύζι στο ψυγείο ή στον καταψύκτη.

Ζάχαρη

Λευκή, καφέ ή σε σκόνη - η ζάχαρη δεν αλλοιώνεται ποτέ γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτηρίδια μέσα σε αυτή. Το θέμα είναι να αποφύγεις το να γίνει σκληρή.

Κρατήσέ τη φρέσκια: Φύλαξε τη ζάχαρη σε μια δροσερή και ξηρή περιοχή. Για να αποφύγεις τη σκλήρυνση της μετά το άνοιγμα, τοποθέτησέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο ή κάλυψε την αρχική συσκευασία με μια πλαστική σακούλα και στεγανοποίησε την καλά.

Αλάτι

Από τη κλασική ποικιλία επιτραπέζιου αλατιού μέχρι τις πιο φανταχτερές ποικιλίες όπως το kosher, το αλάτι είναι ένας ενισχυτής γεύσης που ποτέ δεν χαλάει ή μπαγιατεύει.

Λικέρ

Τα αποσταγμένα οινοπνευματώδη ποτά - βότκα, ρούμι, ουίσκι, τζιν, τεκίλα και άλλα παρόμοια - δεν χαλάνε, ακόμη και μετά το άνοιγμα. Η γεύση και το άρωμα μπορεί να ξεθωριάσουν σταδιακά, αλλά θα χρειαστούν να περάσουν χρόνια για να το παρατηρήσεις.

Φύλαξέ τα φρέσκα: Αποθήκευσέ τα σε δροσερό, σκοτεινό χώρο μακριά από την άμεση θερμότητα ή το ηλιακό φως. Έλεγξε όμως προηγουμένως τη φιάλη ότι είναι καλά κλεισμένη όταν δεν τη χρησιμοποιείς.