Μηλοπιτάκια με ζύμη πάστα φλόρα

07.05.2008
Με μια διαφορετική ζύμη από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Τι έχουμε:

Για τη ζύμη:

  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλιτζ. βιτάμ
  • 4 κρόκους αβγών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • φορμάκια χάρτινα

Για τη γέμιση:

  • 3-4 μήλα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βιτάμ, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Για το γαρνίρισμα:

  • ξυλαράκια κανέλας

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.

Προσθέτουμε το βιτάμ, λιωμένο, το ξύσμα του λεμονιού, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.

Τα ζυμώνουμε, έως ότου γίνουν μαλακή ζύμη και στη συνέχεια, τη βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου ενός δακτύλου.

Κατόπιν, με ένα κουπάτ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.

Βάζουμε στο κέντρο από κάθε κομμάτι ζύμης μια κουταλιά από τη γέμιση, σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι και πατάμε τις άκρες τους, ώστε να ενωθούν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε χάρτινα φορμάκια και κατόπιν, σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τα χάρτινα φορμάκια και σερβίρουμε σε μια πιατέλα, γαρνίροντας με τα ξυλαράκια κανέλας.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και λίγη καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη.

Το κατάλληλο συνοδευτικόΛικέρ Τεντούρα.