Μπέργκερ με πέρκα

14.05.2008
Με θαλασσινή νοστιμιά!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ, με σουσάμι
  • 2 φιλέτα πέρκας
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα HELLMANNS Extra Light
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κύβο KNORR
  • 4-5 φύλλα σγουρό μαρούλι
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ, για το ταψί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μπολ, τα σπάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον κύβο KNORR, τριμμένο, τη μισή φρυγανιά και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Στη συνέχεια, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Χτυπάμε το αβγό σε ένα μικρό μπολ με 2 κουταλιές νερό, βουτάμε στο αβγό τα μπιφτέκια της πέρκας και κατόπιν, τα πανάρουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί αλειμμένο με το ΒΙΤΑΜ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Μόλις χρυσίσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια στη μέση, στρώνουμε στο κάτω μέρος λίγα φύλλα μαρουλιού, τα αλείφουμε με την μαγιονέζα HELLMANNS Extra Light, βάζουμε από επάνω ένα μπιφτέκι πέρκας, σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι του ψωμιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πέρκα, να χρησιμοποιήσουμε φιλέτα γλώσσας.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.