Τι έχουμε:
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
- 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα HELLMANNS REAL
- 1/2 φλιτζ. αγγουράκι, τουρσί, σε φέτες
- 4 φέτες κίτρινου τυριού
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- 1 ντομάτα σε φέτες
Για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζ. Σπιτική Τομάτα
- από τον τρίφτη ΡUΜΜΑRΟ
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- στη μύτη από το κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα μπιφτέκια:
- 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αβγό χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Στη συνέχεια πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε το ΡUΜΜΑRΟ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο κάτω μέρος από τα δύο ψωμάκια: 1 φύλλο μαρουλιού, από επάνω 1-2 φέτες ντομάτας, 1 μπιφτέκι, 1 φέτα τυρού, 1 κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με το κάτω μέρος ενός άλλου ψωμιού.
Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω από το ψωμί 1 φύλλο μαρουλιού, 1 κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας, 1 μπιφτέκι,1 φέτα τυρί, φέτες αγγουριού, απλώνουμε λίγη μαγιονέζα HELLMANNS REAL, κλείνουμε το μπέργκερ με το επάνω μέρος από το ψωμάκι και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια μπέικον στη σάλτσα ντομάτας.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας