Μπέργκερ γεμιστό

14.05.2008
Με κρυμμένη... νοστιμιά!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα HELLMANNS REAL
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού
  • 4 φέτες τυρί, ένταμ
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
  • αλάτι

Για τα μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. Hellmanns Ketchupito
  • 5 κουταλιές φρυγανιά, τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, τη φρυγανιά και το αλάτι. Στη συνέχεια, πλάθουμε 8 λεπτά μπιφτέκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τσένταρ και το Hellmanns Κetchupito.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο και βάζουμε πάνω στα μισά, λίγο από το μείγμα του τσένταρ. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπιφτέκια και πιέζουμε τις άκρες τους απαλά, ώστε να ενωθούν και να κλειστεί η γέμιση.

Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με το Βιτάμ και βάζουμε τα μπιφτέκια, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, φροντίζοντας στη μέση του ψησίματος να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά. Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Οταν ψηθούν τα μπιφτέκια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να κρυώσουν. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε και τα δύο μέρη με τη μαγιονέζα HELLMANNS REAL, στρώνουμε στο κάτω μέρος ένα φύλλο μαρουλιού, στη συνέχεια 1-2 φέτες ντομάτας, αλατίζουμε και από πάνω βάζουμε ένα μπιφτέκι.

Στρώνουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα τυριού, σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μοσχαρίσιο κιμά με χοιρινό.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.