Χάμπουργκερ ιταλικό

14.05.2008
Ενα πλήρες γευμα!

Τι έχουμε:

  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το ταψί
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γραμ. λουκάνικο χοιρινό
  • 1/2 φλιτζ. Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη ΡUΜΜΑRΟ
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη ΡUΜΜΑRΟ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές ξίδι, μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, μαύρη
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • αλάτι

Τι κάνουμε:
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο, το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λουκάνικο, τον κιμά, το PUMARRO, το αλάτι, το πιπέρι και τα ζυμώνουμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ρηχό ταψί, αλειμμένο με το Βιτάμ. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά φροντίζοντας στη μέση του ψησίματος να τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι, αφήνουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το PUMARRO, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι, ανακατεύουμε, βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά τις φέτες του μπέικον.

Οταν ψηθούν τα μπιφτέκια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα. Κόβουμε τα ψωμάκια, απλώνουμε στο κάτω μέρος τους λίγη από τη σάλτσα, βάζουμε ένα μπιφτέκι, μια φέτα μπέικον, άλλο ένα μπιφτέκι και ακόμα μία φέτα μπέικον.

Σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα χωριστά και με πατάτες τηγανητές.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να φρυγανίσουμε τα ψωμάκια για 1-2 λεπτά κάτω από το γκριλ, κομμένα στη μέση.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.