Τι έχουμε:
- 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ, πολύσπορα
- 2 κεσεδάκια μανιτάρια, πλευρώτους
- 4 κουταλιές μελιτζανοσαλάτα Hellmanns
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
Για τα μπιφτέκια:
- 400 γραμ. κιμά (1/2 χοιρινό
- και 1/2 μοσχαρίσιο)
- 1 αβγό
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια άνηθου
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό χτυπημένο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κατόπιν, πλάθουμε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, με το Βιτάμ λιωμένο, έως ότου μαραθούν. Κατόπιν, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρηθούν ζεστά. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο και τα ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση οριζόντια, απλώνουμε στο καθένα στο κάτω μέρος τους 1 κουταλιά μελιτζανοσαλάτα Hellmanns, 1 μπιφτέκι και λίγα μανιτάρια.
Κλείνουμε τα μπέργκερ με το επάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πλευρώτους, να χρησιμοποιήσουμε λευκά μανιτάρια.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.