Μπέργκερ με ψητά λαχανικά

14.05.2008
Γευστικός συνδυασμός!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ με σουσάμι
  • 4 κουταλιές σαλάτα φάρμα κηπουρού Hellmanns
  • 1 πιπεριά, κίτρινη
  • 1 πιπεριά, πράσινη
  • 2 κολοκυθάκια
  • φύλλα ρόκας
  • 4 φέτες κίτρινο τυρί
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς

Για τα μπιφτέκια:

  • 400 γραμ. κιμά, χοιρινό
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε φέτες και τα αλατίζουμε. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ με 2 κουταλιές από το λάδι και ψήνουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αφού ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τη ρίγανη, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε, έως ότου να ενωθούν. Κατόπιν, πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι-γκριλ αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι. Βάζουμε το τηγάνι-γκριλ στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε το τηγάνι-γκριλ από τον φούρνο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να κρυώσουν. Σε μία πιατέλα στρώνουμε τα φύλλα ρόκας και από επάνω βάζουμε σε στρώσεις λίγα από τα λαχανικά, 1 φέτα τυρί και λίγα ακόμη λαχανικά.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση οριζόντια, απλώνουμε στο κάτω μέρος τους 1 κουταλιά σαλάτα φάρμα κηπουρού Hellmanns, βάζουμε από πάνω 1 μπιφτέκι και κλείνουμε με το επάνω μέρος κάθε ψωμιού.

Σερβίρουμε τα μπέργκερ πάνω στα λαχανικά.

Συμβουλή
Μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλες σαλάτες της Hellmanns, όπως τυροσαλάτα, ρώσικη, κ.τλ.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου