Ανοιχτό μπέργκερ με πανσέτα

14.05.2008
Λαχταριστό και μυρωδάτο!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ, με σουσάμι
  • 1/2 φλιτζ. Ketchupito HELLMANNS
  • 4 φέτες κίτρινο τυρί
  • 4 φέτες πανσέτα
  • 4 φύλλα μαρούλι, σγουρό
  • 4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές Βιτάμ

Για τα μπιφτέκια:

  • 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αβγό χτυπημένο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε, ώστε να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα. Κατόπιν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βουτάμε σε ένα μπολ με το Ketchupito HELLMANNS, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ και τηγανίζουμε τις φέτες της πανσέτας για 2-3 λεπτά.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση οριζόντια και βάζουμε στο κάτω μέρος τους μία φέτα τυρί, από επάνω ένα μπιφτέκι και μία φέτα πανσέτας.

Βάζουμε στο πάνω μέρος του ψωμιού φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας, φέτες αγγουριού,ς και ροδέλες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.