Τι έχουμε:
- 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ, με σουσάμι
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα HELLMANNS Extra Light
- 6 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 2 ντομάτες, σε φέτες
- 4-5 φύλλα μαρουλιού, λεπτοκομμένα
- Για τα μπιφτέκια:
- 3 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά και όταν μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κατόπιν, τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ένα αβγό, χτυπημένο, τη μισή φρυγανιά, πιπέρι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν. Κατόπιν, τα πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα αλείφουμε ομοιόμορφα με το δευτερο αβγό χτυπημένο και τα πανάρουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και ψήνουμε τα μπιφτέκια, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μόλις χρυσίσουν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση οριζόντια, στρώνουμε στο κάτω μέρος λίγα φύλλα μαρουλιού, βάζουμε από επάνω ένα μπιφτέκι κοτόπουλου, τα αλείφουμε με τη μαγιονέζα HELLMANNS Extra Light, βάζουμε 1-2 φέτες ντομάτας και σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στα μπιφτέκια του κοτόπουλου 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.