Τι έχουμε:
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κιλότο
- 25 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 πακέτο ζυμαρικά, σπαγγέτι
- 6-7 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομματάκια
- 3 φλιτζ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2 -1 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 6-7 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό στο οποίο μούλιασαν και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και το κόβουμε σε κομμάτια. Κάνουμε σε κάθε κομμάτι 1-2 εγκοπές με ένα κοφτερό μαχαιράκι και βάζουμε σε κάθε εγκοπή λίγο σκόρδο και 1-2 κομματάκια μπέικον.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, όσα σκόρδα μας έμειναν και τα σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τα ξυλαράκια κανέλας, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό στο οποίο μουλιάσαμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να καλύψει τα κομμάτια κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για περίπου άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε τα κομματάκια κρέατος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.