Μπουτάκια κοτόπουλου με τυροσαλάτα

10.09.2009
Ομορφα σερβιρισμένο για να μην αφήσουν τίποτα στο πιάτο!

Τι έχουμε:

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πάπρικα, γλυκιά
  • λάδι για το άλειμμα του ταψιού
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα

Για την τυροσαλάτα:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 200 γραμ. φέτα
  • 1 πιπεριά

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λάδι και τη μουστάρδα, ανακατεμένα.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.

Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα.Τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Εν' τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την τυροσαλάτα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, έως ότου γίνει αλοιφή.Πλένουμε την πιπεριά, καθαρίζουμε περιμετρικά το κοτσάνι της, την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους της. Κατόπιν, τη λιώνουμε στο μπλέντερ και την προσθέτουμε στο μπολ με τη φέτα.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε για να ενωθούν και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Οταν τα μπουτάκια του κοτόπουλου ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε μαζί με την τυροσαλάτα, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή
Αλείφουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου κατά τη διάρκεια του ψησίματος με λάδι ελιάς για να μην στεγνώσουν .

το κατάλληλο συνοδευτικό παγωμένη μπίρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ