Κέικ αγγέλου

22.05.2008
Για τα αγγελούδια μας

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • μαργαρίνη για τη φόρμα
  • αλεύρι για τη φόρμα

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη στην μεγάλη ταχύτητα, για περίπου ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ή με το αναδευτήρι των αβγών, ώστε να αναμειχθούν καλά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα.

Μόλις τα υλικά γίνουν ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα, χαμηλώνουμε σταδιακά την ταχύτητα του μίξερ και τέλος το κλείνουμε.

Αλευρώνουμε τις σταφίδες, τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

Αλείφουμε με μαργαρίνη μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με άνοιγμα στη μέση, την αλευρώνουμε και την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Οταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Η μαργαρίνη και τα αβγά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.