Παστέλι

27.05.2008
Επειδή το σπιτικό είναι πάντοτε καλύτερο...

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό σουσάμι
  • 300 γραμ. μέλι, θυμαρίσιο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ανθόνερο

Τι κάνουμε:

Σε ένα ταψάκι καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά το σουσάμι.

Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και μόλις αρχίζουν να βράζουν, προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ρηχό ταψί με ανθόνερο και στρώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα ορθογώνιας πλάκας, αφήνουμε να στεγνώσει λίγο και πριν σκληρύνει, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια χοντροκομμένα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ