Τι έχουμε:
- 4 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. χυμό κόκκινου σταφυλιού concord light Welchs
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 κρόκους αβγών
- 2 βανίλιες
Για το γαρνίρισμα:
- βατόμουρα
- μύρτιλλα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενωθούν. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, βάζουμε
την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε χωρίς να αφήνουμε να βράσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, τον χυμό κόκκινου σταφυλιού concord light Welchs, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια, βάζουμε το μεταλλικό μπολ μέσα και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ώστε να κρυώσει το μείγμα.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι κάνουμε χαρακιές στην επιφάνειά του, ώστε να σπάσει ο πάγος που έχει δημιουργηθεί.
Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη το παγωτό για μία ώρα και όταν παγώσει, σερβίρουμε σε μπάλες και γαρνίρουμε με τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα.
Συμβουλή
Κατά το ανακάτεμα του μείγματος του παγωτού σχηματίζουμε τον αριθμό 8 και δεν κάνουμε κυκλικές κινήσεις.