Τι έχουμε:
- 1 κιλό κρέας μοσχαράκι, μπούτι χωρίς κόκαλο
- 4 φλιτζ. τομάτα από τον τρίφτη
- 3 καρότα
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλιά τοματοπελτέ
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πλιγούρι:
- 2 φλιτζ. πλιγούρι
- 2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, σοτάρουμε τα κομματάκια του κρέατος, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα, τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κρέας μαλακώσει.
Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό λαχανικών με το αλάτι και όταν κοχλάσει, προσθέτουμε το πλιγούρι και το βράζουμε για 10 λεπτά, έως ότου φουσκώσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα του πάνω στο πλιγούρι, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε κατά το βρασμό του κρέατος λίγη κανέλα.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Κύπρου ΣΟΔΑΠ cabernet sauvignon.