Τι έχουμε:
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 1 κιλό πατατούλες κυπριακές
- 250 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζ. γιαούρτι
- 1/2 φλιτζ. φιστίκια αράπικα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλευρώνουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πατατούλες και τις πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε τις πατατούλες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα φιστίκια.
Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φιστίκια να βάλουμε κάσιους.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Κύπρου Καμανταρένα.