Μαργαρίτα με σοκολάτα

01.10.2008
Ενα λουλούδι με τα «λουλούδια» σας!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 συσκευασία Φρέσκια ζύμη για κρουασάν Pillsbury
  • 300 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 1 λαδόκολλα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1/2 φλιτζ. κουβερτούρα ξύσμα

Τι κάνουμε:

Σε μία επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τη Φρέσκια ζύμη για Κρουασάν Pillsbury και την κόβουμε στα προχαραγμένα τρίγωνα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και αλείφουμε κάθε τρίγωνο με ένα πινέλο. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου λίγα κομματάκια από την κουβερτούρα.

Διπλώνουμε προσεχτικά κάθε φύλλο, ώστε να κλειστεί μέσα η γέμιση και στη συνέχεια, το πλάθουμε σε μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 170οC.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με μαργαρίνη και στρώνουμε τη λαδόκολλα. Βάζουμε τα στρογγυλά κομμάτια στο ταψί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουμε μία μαργαρίτα, φροντίζοντας το ένα κομμάτι να ακουμπάει στο άλλο, ούτως ώστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να κολλήσουν μεταξύ τους.

Βάζουμε το ταψί με τη μαργαρίτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε, για περίπου 20-25 λεπτά.

Αφού ψηθεί, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα από την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κουβερτούρα για τη γέμιση, να βάλουμε πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.