Τι έχουμε:
- 1 κιλό παϊδάκια (αρνίσια ή κατσικίσια)
- 8-10 φέτες μπέικον
- 2 κρεμμύδια
- 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές Βιτάμ
- 1 κουταλιά λευκό ξίδι μπαλσάμικο Villa Trebbiana
- 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana
- 2 κουταλιές Βιτάμ, για το άλειμμα του ταψιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λαδόκολλα
Για τον πουρέ:
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 4 πατάτες
- 2 κλωναράκια σέλινο
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αφαιρούμε τα ορατά λίπη από τα παϊδάκια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με το Βιτάμ και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ, στρώνουμε τη λαδόκολλα, απλώνουμε τα κρεμμύδια στην επιφάνεια του ταψιού και βάζουμε από πάνω τα παϊδάκια. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας να γυρίζουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λευκό ξίδι και την κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana με το λάδι και περιχύνουμε με το μείγμα τα παϊδάκια σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο στρώνουμε πάνω από τα παϊδάκια τις φέτες του μπέικον.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Στο ίδιο κατσαρολάκι που βράσαμε τις πατάτες, ζεματίζουμε το σπανάκι και το σέλινο και τα στραγγίζουμε. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το σέλινο, το σπανάκι, αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα παϊδάκια πάνω από τον πουρέ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και γαρνίρουμε με φέτες μπέικον.
Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τα παϊδάκια με τριμμένο δεντρολίβανο για πιο έντονη γεύση.
το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.