Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμα μπισκότα με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

31.01.2021
Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμα μπισκότα με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Μια υγιεινή επιλογή για γλυκό σνακ με πολλά οφέλη!

Μπορεί τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η ζάχαρη να είναι η ένοχη απόλαυση πολλών ανθρώπων, αλλά ευτυχώς, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να φτιάχνουμε πιο υγιεινές παραλλαγές των αγαπημένων μας γλυκών και φαγητών.

Δες και αυτό: Η συνταγή για υγιεινό cheesecake σε ποτήρι

Αν δεν μπορείς να φας γλουτένη ή θέλεις να περιορίσεις τη ζάχαρη, δεν χρειάζεται να αποχωρηστείς τελείως τα γλυκά που αγαπάς, αρκεί να μάθεις ποια είναι η πιο υγιεινή τους εναλλακτική.

Δες παρακάτω τη συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και γαλακτοκομικά, με αρκετή πρωτεΐνη και φυτικές ίνες:

Υλικά

1/4 φλιτζάνι βρώμης

1/4 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

μισό φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου

1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

λίγο χοντρό αλάτι

μισό φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζεις ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με την κουτάλα το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο αμυγδάλου και προσθέτεις το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και τη μαγειρική σόδα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Συμπληρώνεις ρίχνοντας τα καρύδια, τη βρώμη και τις σταγόνες σοκολάτας.

Παίρνεις κουταλιές ζύμης και ψήνεις τα μπισκότα στον φούρνο για 10-15 λεπτά.