Πώς να φτιάξεις το ιδανικό cake για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

10.02.2021
Πώς να φτιάξεις το ιδανικό cake για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Η Simone Rocha μοιράζεται τη συνταγή της

Η Simone Rocha φημίζεται για τις ρομαντικές δημιουργίες της, αλλά το άλλο της μεγάλο ταλέντο φαίνεται πως είναι η ζαχαροπλαστική.

Όπως αποκάλυψε η σχεδιάστρια, η γιαγιά της είχε μια φόρμα για κέικ σε σχήμα καρδιάς, την όποια χρησιμοποιούσε για να φτιάχνει ιδιαίτερα γλύκα για τους αγαπημένους της φίλους. Από εκεί πήρε την ιδέα να πάρει ένα παρόμοιο ταψί, το οποίο τώρα χρησιμοποιεί για ειδικές περιστάσεις, όπως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Δες παρακάτω τη συνταγή για υπέροχο κεικ ιδανικό για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

Συστατικά

250ml αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής σου
4 φλιτζάνια φρέσκα σμέουρα
8 oz σαντιγί– Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμά

Εκτέλεση

Βουτύρωσε 2 φόρμες για κέικ σε σχήμα καρδιάς. Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Πρόσθεσε τα αυγά ένα ένα και σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το baking powder.

Σιγά σιγά, πρόσθεσε τα στο μείγμα βουτύρου μέχρι να ενσωματωθούν και πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά. Χύσε το μείγμα στα ταψιά και ψήσε στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. Βγάλε τα από τον φούρνο και άφησε τα να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια άπλωσε πρώτα τη μαρμελάδα και μετά τα σμέουρα και τη σαντιγί στη βάση του ενός κέικ και πρόσθεσε το δεύτερο κέικ από πάνω. Γαρνίρισε με ζάχαρη άχνη και το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.