Η απόλυτη συνταγή για croque monsieur

13.02.2021
Η απόλυτη συνταγή για croque monsieur
Απολαυστική πρόταση για Σαββατιάτικο brunch

Λατρεύεις τα Σαββατιάτικα brunch στο αγαπημένο σου μαγαζί; Αν και η εστίαση είναι κλειστή, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι μερικά από τα all time αγαπημένα πιάτα της υπέροχης αυτής συνήθειας.

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για λαχταριστό croque monsieur:

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί

4 κ.σ. βούτυρο

4 χοντρές φέτες καπνιστό ψιλοκομμένο χοιρινό

100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

250 ml γάλα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Άλειψε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήσε για 5'-6' στους 180°C. Ετοίμασε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο στη φωτιά και όταν λιώσει, ρίξε το αλεύρι, ανακάτεψε, ρίξε και το γάλα και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε κατά διαστήματα σε μέτρια ένταση, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Άπλωσε την μπεσαμέλ επάνω στις φέτες του ψωμιού, και στη συνέχεια βάλε σε κάθε φέτα καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα και πασπάλισε με παρμεζάνα.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20' λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια.