Μακαρόνια με ψημένη φέτα και ντοματίνια: Η συνταγή που έγινε viral στο TikTok

10.02.2021
Μακαρόνια με ψημένη φέτα και ντοματίνια: Η συνταγή που έγινε viral στο TikTok
Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ήδη, κάν'το τώρα!

Οι TikTokers πλασάρουν ένα άλλο νόστιμο trend που…. ξεχειλίζει από φέτα. Tα viral ζυμαρικά με ψημένη φέτα και ντοματίνια έχουν πλημμυρίσει το TikTok, αποτελώντας μια νόστιμη συνταγή που θα θέλεις να τη δοκιμάσεις το συντομότερο δυνατόν. Αυτό το πιάτο όχι μόνο είναι εύκολο να μαγειρευθεί, αλλά το τελικό προϊόν φαίνεται τόσο εκπληκτικό που θα θέλεις να τραβήξεις και εσύ ένα βίντεο της δικής σου δημιουργίας.

Πάρε μια ιδέα από το βίντεο παρακάτω και κάνε τη δική σου προσπάθεια:

{https://www.tiktok.com/tag/bakedfetapasta}

Διάβασε και αυτό: Περίσσεψαν μακαρόνια; 5 νόστιμες λύσεις αντί να τα πετάξεις

Συστατικά

1/2 κουτί ζυμαρικών μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

1 φέτα (ένα κομμάτι)

1 συσκευασία ντοματίνια

1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι (μπούκοβο)

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά)

Φρέσκα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Ενώ ο φούρνος προθερμαίνεται, άρχισε να μαγειρεύεις τα ζυμαρικά.
  • Τοποθέτησε το κομμάτι της φέτας στη μέση ενός πιρέξ που μπαίνει στο φούρνο και άπλωσε τις ντομάτες γύρω του.
  • Ρίξε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι πάνω από το τυρί και τις ντομάτες και ρίξε απαλά τις ντομάτες από πάνω να το καλύψουν.
  • Βάλε το τυρί και τις ντομάτες στο φούρνο για 30 λεπτά. Ενώ βρίσκονται στο φούρνο, αφαίρεσε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα. Στράγγιξε τα και αφήσέ τα στην άκρη.
  • Μετά από 30 λεπτά, άνοιξε το γκριλ για περίπου 8-10 λεπτά αν θέλεις το λιωμένο τυρί να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα.
  • Βγάλε τη φέτα και τις ντομάτες από το φούρνο και ανακάτεψέ τα όλα μαζί.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και ανακάτεψε. Στη συνέχεια, μπορείς να γαρνίρεις το φαγητό με φρέσκο ​​βασιλικό και ή με μπούκοβο και να το απολαύσεις!

Έξτρα πληροφορίες

  • 4 μερίδες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Τελευταία τροποποίηση στις 11.06.2023 - 10:08