ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
- Κόκκινο λάχανο 1
- Χαιρέφυλλο ή μαϊντανός φρέσκος 1 ματσάκι
- Σταφύλια 24 ρόγες
- Φουντούκια 70 gr
- Ροκφόρ ή μπλου τσιζ 140 gr
- Λαρδί ή μπέικον ψιλοκομμένο σε φέτες 140 gr
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
- Μηλόξιδο 40ml
- Μέλι 20 gr
- Ελαιόλαδο 90 ml
- Ξίδι βαλσάμικο 20
ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
- Αλάτι ψιλό
- Μείγμα διαφόρων φρεσκοτριμμένων πιπεριών
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
1. Πλύντε και στεγνώστε τη σαλάτα και το χαιρέφυλλο.
2. Κόψτε τη σαλάτα όπως και το χαιρέφυλλο σε κομματάκια.
3. Πλύντε και σκουπίστε τα σταφύλια.
4. Αποφλοιώστε τα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους τα σποράκια.
5. Προσθέστε τα στην κομμένη σαλάτα.
6. Χοντροκόψτε το λαρδί και τα υπόλοιπα υλικά.
7. Σ ένα τηγανάκι (χωρίς να προσθέσετε λιπαρές ουσίες) βάλτε τις φέτες από το λαρδί και ρoδίστε τες.
8. Αποσύρετε το λαρδί από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λίπος.
9. Στο ίδιο τηγάνι (χωρίς να το πλύνετε) καβουρδίστε τα φουντούκια.
10. Κόψτε το ροκφόρ σε μικρά κυβάκια.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
11. Σ ένα βαθύ σκεύος βάλτε το ξίδι με το μέλι.
12. Ανακατέψτε τα και αλατοπιπερώστε ελαφρώς.
13. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα με ένα πιρούνι.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
14. Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώστε τη σαλάτα, στην οποία έχετε προσθέσει όλα τα παραπάνω υλικά.
15. Περιχύστε με τη βινεγκρέτ.
16. Πασπαλίστε με τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και σερβίρετε αμέσως.