Τι έχουμε:
- 1 κιλό αρνί μπούτι
- 1 κιλό αντίδια
- 1 μαρούλι
- 1 κρεμμύδι
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4 κουταλιές βιτάμ
- 2 αβγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο, επίσης ψιλοκομμένα. Πλένουμε, καθαρίζουμε τα αντίδια, τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίξουν.
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για περίπου 10 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται, για να καλυφθούν τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε τα αντίδια, τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και τον άνηθο, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15-20 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά 5-6 κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε το φρικασέ με μια κουτάλα, ώστε να δέσει ελαφρά το αβγολέμονο και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε το φρικασέ μας να το φτιάξουμε και με κοτόπουλο.
το κατάλληλο κρασί chardonnay.