Kέϊκ με ελαιόλαδο και μπαχαρικά

30.09.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά
4 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150oC. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη κλασική φόρμα του κέικ. Xτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ. Mόλις αρχίσει το μείγμα να φουσκώνει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα τρία υγρά υλικά: Τον χυμό, το γάλα και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και, αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη φαρίνα λίγη λίγη. Xτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας αραιός χυλός. Mεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και φουρνίζουμε αμέσως για 1 περίπου ώρα. Eλέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι. Αν η λάμα του βγαίνει στεγνή, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο. Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη ή το αλείφουμε με ζεστή μαρμελάδα πορτοκαλιού.