Μέγα σκάνδαλο: Κινεζικές αλυσίδες αποσύρουν τα προϊόντα Dolce & Gabbana μετά τα «ρατσιστικά» βίντεο

27.11.2018
Μέγα σκάνδαλο: Κινεζικές αλυσίδες αποσύρουν τα προϊόντα Dolce & Gabbana μετά τα «ρατσιστικά» βίντεο
Έχει περάσει μια εβδομάδα από το θέμα που δημιουργήθηκε με τους Dolce & Gabbana και οι επιπτώσεις στην κινεζική αγορά είναι οδυνηρές για τον οίκο. Μετά τη δημιουργία μιας σειράς από (πλέον διαγραμμένα) βίντεο για την προώθηση της επερχόμενης (και πλέον ακυρωθείσας) επίδειξης τους στη Σαγκάη - με μια Ασιάτισσα μοντέλο που προσπαθεί να φάει ιταλικό φαγητό με ξυλάκια – το ιταλικό πολυτελές brand χαρακτηρίστηκε «ρατσιστικό» από τους Κινέζους followers τoυ.

Μετά από τη διαμάχη για τα βίντεο, δημοσιοποιήθηκε συνομιλία που είχε ο Stefano Gabbana με έναν follower του, κατά την οποία ο σχεδιαστής αποκάλεσε τους Κινέζους «Ignorant Dirty Smelling Mafia» (κάτι σαν Ανίδεη, Βρωμιάρικη Μαφία) ενώ τους κατηγόρησε ότι "τρώνε σκυλιά". Το brand ισχυρίζεται ότι τόσο ο Gabbana όσο και ο επίσημος λογαριασμός του Instagram είχαν παραβιαστεί. Στη συνέχεια, το show ακυρώθηκε από το Γραφείο Πολιτιστικών Υποθέσεων της Σαγκάης, σύμφωνα με τo Diet Prada.

Διάβασε επίσης: Grace Kelly: Το άγνωστο δεύτερο νυφικό της ήταν ρόζ [photos]

Τώρα, τα προϊόντα της φίρμας έχουν αποσυρθεί από πολλούς λιανοπωλητές, κυρίως το Net-a-Porter και το Yoox, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί να απομακρύνουν σύντομα τα προϊόντα Dolce & Gabbana από τις κινεζικές πλατφόρμες. Σύμφωνα με την WWD, αρκετοί κινεζικοί λιανοπωλητές - όπως οι Alibaba, JD, Secoo, VIPshop και Netease - έχουν επίσης αποσύρει το brand από τα site τους.

Το σχεδιαστικό duo ζήτησε συγγνώμη, αλλά μόνο στους ανθρώπους που εργάστηκαν για το show ή είχαν λάβει προσκλήσεις. «Το όνειρό μας ήταν να φέρουμε στη Σαγκάη ένα event αφιερωμένο στην Κίνα το οποίο μιλάει για την ιστορία και το όραμά μας», γράφει μια ανακοίνωση στο Instagram. «Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν πολύ ατυχές όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους ανθρώπους που δούλευαν μέρα και νύχτα για να φέρουν εις πέρας αυτό το show.

Διάβασε επίσης: Η Monica Bellucci και άλλες "θεές" στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana [photos]

Αργότερα, ζήτησαν συγνώμη ειδικά στους Κινέζους followers τους στο κανάλι του οίκου, στη δημοφιλή κινεζική πλατφόρμα Weibo. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους Κινέζους σε όλο τον κόσμο γιατί υπάρχουν πολλοί, και παίρνουμε αυτή την απολογία και αυτό το μήνυμα πολύ σοβαρά», λένε οι Gabbana. Μάλιστα, στο τέλος κλείνουν το βίντεο λέγοντας «συγγνώμη» στα μανδαρινικά.

Ιδού και οι αναρτήσεις τους στο Instagram