Γιατί έκαναν αγωγή στον Marc Jacobs οι Nirvana;

04.01.2019
Γιατί έκαναν αγωγή στον Marc Jacobs οι Nirvana;
Ισχυρή η αντίδρασή τους. Έφτασαν και στα δικαστήρια...

Οι Νirvana έκαναν αγωγή στον Marc Jacobs για χρήση του smiley που σχεδίασε ο Kurt Cobain. Το λογότυπο του smiley των Νirvana είναι εμβληματικό και αμέσως αναγνωρίσιμο ως το σύμβολο της grunge μουσικής, το είδος που ήταν το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη εικόνα, την οποία σχεδίασε ο ίδιος ο Kurt Cobain, έγινε σήμα κατατεθέν των Nirvana το 1992. Τώρα, ο Marc Jacobs έμπλεξε σε περιπέτειες έπειτα από τη χρήση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος.

Διάβασε επίσης: Τρία σύνολα –μαζί με ένα κολάν έκπληξη- πρόλαβε να φορέσει η Melania Trump σε 3ωρο ταξίδι στο Ιράκ [photos]

Σύμφωνα με το The Fashion Law, μια αγωγή υποστηρίζει ότι η συλλογή «Bootleg Redux Grunge» του Marc Jacobs - που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 - χρησιμοποιεί το ίδιο χαμογελαστό πρόσωπο χωρίς, όμως, τη συγκατάθεση της μπάντας. Τα μάτια βέβαια αντικαθίστανται με τα αρχικά "M" και "J" δηλαδή τα αρχικά γράμματα του σχεδιαστή.

«Οι Nirvana έχουν χρησιμοποιήσει συνεχώς το σχεδιασμό και το λογότυπο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, από το 1992 ως μέσο αναγνώρισης της μουσικής τους», αναφέρει μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Forbes, η οποία συνεχίζει να αποκαλεί τη συμπεριφορά του Jacobs «καταπιεστική, δόλια και κακόβουλη».

Οι Nirvana ζητάνε με την αγωγή τους να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για οικονομικές ζημιές καθώς για χρηματική αποζημίωση από τη χρήση.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς πριν μπει το νέο έτος

Όσο για τον Marc Jacobs, αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε διακοπές και δεν έχει χρόνο για κουτσομπολιά, όπως έκανε σαφές σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram του με τα hashtags #onvacation, #nostress, #justpeaceandquiet.