Ένα εμβληματικό κινηματογραφικό μπλουζάκι επανακυκλοφορεί και ενθουσιάζει

14.02.2019
Ένα εμβληματικό κινηματογραφικό μπλουζάκι επανακυκλοφορεί και ενθουσιάζει
Πρόκειται για την μπλούζα της New York Herald Tribune που έγινε μόδα από την πρώτη στιγμή όταν τη φόρεσε η Jean Seberg το 1960 στην ταινία «Breathless» του σπουδαίου σκηνοθέτη Jean-Luc Godard, με συμπρωταγωνιστή τον Jean-Paul Belmondo, από όπου και η φωτογραφία επάνω.

Η εμβληματική αυτή μπλούζα κυκλοφορεί και πάλι από τους New York Times, οι οποίοι κατέχουν τα δικαιώματα της Herald Tribune, διατηρώντας μέχρι και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Το πλεκτό μπλουζάκι Herald Tribune που κατασκευάστηκε από το Knickerbocker Manufacturing στο Μπρούκλιν, αποτυπώνει το μεγαλείο του κινηματογράφου με το ιστορικό ζιβάγκο, την ύφανση, το label και το logo.

Διάβασε και αυτό: Πώς να φτιάξεις cupcakes σε σχήμα καρδιάς αν δεν έχεις ειδικές φορμίτσες

Η Herald Tribune ήταν μια σημαντική εφημερίδα που κυκλοφόρησε από το 1924 έως το 1966, όταν τα newsstands της Νέας Υόρκης ήταν γεμάτα με καθημερινά ταμπλόιντ και εφημερίδες μεγάλου μεγέθους. Ο τίτλος της εφημερίδας κέρδισε παγκόσμια φήμη μέσα σε μια νύχτα, χάρη στη μπλούζα της Jean Seberg στο «Breathless». Η ηθοποιός, που υποδύεται μια στυλάτη φοιτήτρια και επίδοξη δημοσιογράφο που πουλάει την εφημερίδα στους δρόμους του Παρισιού με το αέρινο κούρεμα της, το μαύρο eyeliner και τη γοητευτική ανεμελιά της, έγινε ένα ευρωπαϊκό είδωλο που ο κόσμος ήθελε να αντιγράψει.

Διάβασε επίσης: Ξανά μαζί ο Khal Drogo και η Khaleesi του - Ποιος οργάνωσε αυτό το θρυλικό reunion

Και οι λόγοι που κάνουν την μπλούζα μοναδική;

H εταιρεία που κατασκεύασε τη μπλούζα η οποία πωλείται για 90 δολάρια στην ιστοσελίδα των New York Times, έχει μελετήσει την ταινία για να κατασκευάσει το ζιβάγκο, τη φόρμα του και το κόψιμο του μανικιού. To λογότυπο της Herald Tribune είναι από μαλλί, και η πλέξη της μπλούζας περιέχει λάστιχο για καλύτερη εφαρμογή. Ακόμη και το λογότυπο κατασκευάστηκε σε μηχανή αργαλειού της δεκαετίας του '50 για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του ενδύματος.

Διάβασε επίσης: Λανσάρει και ο Justin Bieber σειρά με δικά του ρούχα - Μόνο που...

Σύμφωνα με το πνεύμα της ταινίας, η μπλούζα έχει υπόλευκο χρώμα για να φαίνεται vintage. Κατασκευασμένο από 100% βαμβάκι, είναι ένα trendy πλεκτό χωρίς ραφές, φτιαγμένο στο χέρι σε μια επίπεδη πλεκτομηχανή. Όπως η εταιρεία δηλώνει: «Μας αρέσει να το λέμε μπλούζα, αλλά είναι αρκετά παχύ για να θεωρείται πουλόβερ με κοντό μανίκι».