Φέτος τις Αποκριές γίνε ο αγαπημένος σου τηλεοπτικός ήρωας!

06.03.2019
Φέτος τις Αποκριές γίνε ο αγαπημένος σου τηλεοπτικός ήρωας!
Πριγκίπισσες, Ιππότες, Πειρατές...εν παύσει!

Αναφέρομαι φυσικά στις παλιές, κλασικές προτιμήσεις των παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων του σήμερα ως προς την επιλογή τους για την αποκριάτικη στολή.

Η μόδα είναι μόδα και οι κλασικοί, φανταστικοί, παραμυθένιοι ήρωες της τότε εποχής, παρόλο που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί, δεν είναι πια τόσο διαδεδομένης φήμης. Όσα μικρά παιδιά (καλώς) ακόμη διαβάζουν παραμύθια, ίσως προτιμήσουν και φέτος τη στολή Κοκκινοσκουφίτσα ή τη στολή Παπουτσωμένος Γάτος.

Εκείνα τα πιο μεγάλης ηλικίας όμως που παρακολουθούν και τηλεόραση, δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις μεταμφιέσεις με θέμα κάποια σειρά διάσημων συνδρομητικών καναλιών. Μιας και οι σειρές έχουν γίνει πια τάση για τα καλά, ασκούν αναμφισβήτητη επιρροή και στην επιλογή της αποκριάτικης στολής.

Τρανταχτό παράδειγμα, η περιβόητη στολή La Casa De Papel, αυτή που φορούσαν οι ληστές στη σειρά του Netflix. Είχα βάσιμες υποψίες ότι κατά την περίοδο της Αποκριάς, θα κυκλοφορούν όλοι στους δρόμους φορώντας αυτήν την κόκκινη φόρμα εργασίας και τραγουδώντας "Bella ciao-Bella ciao". Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν από τη μέρα που είδαμε όλοι τον Neymar να μπαίνει στο γήπεδο φορώντας τη στολή του ληστή. Βέβαια στην επιλογή του να ντυθεί κάποιος τις απόκριες ένας από τους λιστές του La Casa De Papel βοηθάει ακόμα το ότι μπορεί να μεταμφιεστεί εύκολα και γρήγορα (ολόσωμη φόρμα, μάσκα & όπλο) και ότι μπορεί να ντυθεί μαζί μια μεγάλη παρέα, ληστές και El Profesor, εντυπωσιάζοντας όλους στο πάρτυ και "κλέβοντας" την παράσταση.

Μια άλλη σειρά που διακρίνω πως έχει ήδη επηρεάσει την επιλογή των νέων στις μεταμφιέσεις, είναι το Peaky Blinders του Netflix. Μετά την ταινία "ο Υπέροχος Gatsby" που επηρέασε τους διοργανωτές εκδηλώσεων και στόλισαν τα πάρτι με ασημί κορδέλες και οδήγησε τις κυρίες να ντυθούν με υπέρλαμπρες στολές Τσάρλεστον, τώρα η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy έχει μαγέψει το νεανικό κοινό και... η τραγιάσκα επιστρέφει!
Στο Internet θα βρεις τραγιάσκες και ρούχα εποχής, έτσι ώστε η μεταμφίεση τύπου Peaky Blinders στις επερχόμενες Απόκριες, να είναι -αν μη τι άλλο- updated.

Δε θα μπορούσα να μην εντάξω σε αυτή τη λίστα την πασίγνωστη σειρά Game Of Thrones του HBO. Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το Game of Thrones ως την δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου. Αυτή η σειρά φαντασίας, έχει ξεχωρίσει για πάρα πολλούς λόγους. Ένα χαρακτηριστικό της είναι και τα βαριά, μεσαιωνικά ρούχα. Εδώ και δυο χρόνια περίπου έχουν κυκλοφορήσει στολές μεσαιωνικές, περούκες και σπαθιά τύπου Game of Thrones. Όταν δεις κάποιον ντυμένο με τέτοια στολή ή αξεσουάρ, δε χρειάζεται να ρωτήσεις «τί έχεις ντυθεί» - είναι πασιφανές και όλοι γνωρίζουν αυτό το ιδιαίτερο στυλ εποχής των πρωταγωνιστών της σειράς.

Αμέρσα Μαρκολέφα