H Prada ανακοίνωσε κάτι πολύ σημαντικό για τις επόμενες συλλογές της

24.05.2019
H Prada ανακοίνωσε κάτι πολύ σημαντικό για τις επόμενες συλλογές της
Καταργεί τη γούνα από όλα της τα προϊόντα.

Ο όμιλος Prada ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να μην χρησιμοποιήσει ξανά γούνα και να ακολουθήσει και τους υπόλοιπους διάσημους οίκους που έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν γούνες ζώων. Η ιταλική μάρκα θα κάνει την αλλαγή από τη συλλογή Άνοιξη /Καλοκαίρι 2020 και αυτό θα περιλαμβάνει την Prada, την Miu Miu, την Church's και τα παπούτσια Car shoe που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

«Ο Όμιλος Prada δεσμεύεται στην καινοτομία και την κοινωνική ευθύνη και η fur-free πολιτική μας αποτελεί επέκταση αυτής της δέσμευσης», ανέφερε η Miuccia Prada σε μια δήλωση της. «Eστιάζοντας σε καινοτόμα υλικά θα επιτρέψουμε στην εταιρεία να εξερευνήσει νέα όρια στο creative design ενώ θα ικανοποιήσει τη ζήτηση για ηθικά προϊόντα».

Η Prada ακολουθεί τα βήματα ενός τεράστιου αριθμού οίκων μόδας που έχουν αναθεωρήσει την πολιτική τους για τη χρήση γούνας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Burberry, Gucci, Versace, Michael Kors και άλλοι ακόμα πολλοί που έχουν ενταχθεί στο κίνημα.

«Η Fur Free Alliance συγχαίρει το Prada Group για την απαγόρευση της χρήσης γούνας», δήλωσε ο Joh Vinding, πρόεδρος της Fur Free Alliance. «Ο όμιλος Prada με τα brand του, εντάσσεται στον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των fur-free brands που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες στάσεις των καταναλωτών απέναντι στα ζώα».