Ενας αθόρυβος έρωτας

31.03.2011
Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου έχουν καταφέρει να κρατήσουν τη σχέση και τον γάμο τους στο παρασκήνιο της δημοσιότητας. Σπάνιο!

Εκείνος ο ακαταμάχητος και κοσμογυρισμένος καρδιοκατακτητής Μανώλης Βανδουλάκης στο «Νησί», εκείνη η πρώην αλκοολική και στριπτιζέζ καθηγήτρια κλασικού χορού Αντζελα Πατρικίου στο «Steps», την ελληνική εκδοχή του «Fame», στον ΑΝΤ1. Στις σειρές όπου πρωταγωνιστούν ερμηνεύουν εκκεντρικούς χαρακτήρες και ιδιαίτερα ερωτεύσιμους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο ανθρώπους χαμηλών τόνων που δεν επιθυμούν τα φώτα της showbiz, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την προσωπική τους ζωή.

Μετρούν ήδη έξι χρόνια σχέσης και πέντε χρόνια γάμου. Οι φίλοι τους ακόμη ακούν το CD με τα αγαπημένα τους τραγούδια που το ζευγάρι τούς έκανε δώρο στον γάμο του τον Μάιο του 2006 στο Island και θυμούνται τον πρώτο τους χορό υπό τους ήχους του Φρανκ Σινάτρα. Eνας γάμος εξαιρετικά καλαίσθητος με μόλις 500 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων όλα τα ηχηρά brand names της χρυσής γενιάς των ηθοποιών που ξεχώρισαν στα ’90s (Λούλης, Παπακαλλιάτης, Κούρκουλος, Μαρκουλάκης) και με κουμπάρα τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Αγαπημένη τους πόλη η Πάτρα, την οποία φροντίζουν να επισκέπτονται αρκετά τακτικά. «Για εμάς η Πάτρα είναι μια πόλη που αγαπάμε πολύ και για τον λόγο ότι της χρωστάμε τη σχέση και τον γάμο μας» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Αθηνά Μαξίμου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη θεατρική σκηνή «Απόλλων» της Αχαϊκής πρωτεύουσας τον χειμώνα του 2005, ερωτεύτηκε παράφορα και από τότε είναι αχώριστοι. Εχουν επιλέξει συνειδητά να απέχουν από τον θαυμαστό κόσμο της showbiz. Στον ελεύθερο χρόνο τους θα προτιμήσουν να χαλαρώσουν σπίτι βλέποντας ακόμη και θρυλικές ασπρόμαυρες ταινίες του παλιού Χόλιγουντ ή να καλέσουν φίλους τους για φαγητό. Λατρεύουν επίσης τον γαλλικό κινηματογράφο και φυσικά το θέατρο, που όπως λένε στους δικούς τους ανθρώπους είναι η ζωή τους. Επισκέπτονται συχνά εικαστικούς χώρους και μουσεία ενώ όταν οι υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν προγραμματίζουν και ταξίδια στο εξωτερικό. Στα επαγγελματικά τους είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί και αν και έχουν πολλές προτάσεις για σειρές ?«γράφουν» στην κάμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου? τα «όχι» είναι πολύ περισσότερα από τα «ναι».

Ιδιαίτερα φειδωλοί και στις συνεντεύξεις τους, είναι από τα ελάχιστα αναγνωρίσιμα ζευγάρια που δεν κάνουν κοινές φωτογραφήσεις για λογαριασμό lifestyle εντύπων.

Τα καλοκαίρια μπορεί να τους πετύχετε στα Κύθηρα, έναν από τους αγαπημένους τους παραθεριστικούς προορισμούς. Η μεγάλη αγάπη που τρέφουν για το ήσυχο νησί στα νότια της Πελοποννήσου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην κουμπάρα τους, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, που πραγματικά το λατρεύει και διατηρεί εκεί το εξοχικό της. Αλλωστε εκεί είχε γυριστεί και η μεγάλη επιτυχία της σκηνοθέτιδας του σίριαλ του Mega «Ετσι Ξαφνικά» με πρωταγωνιστές τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Αν και τα πρώτα τους καλοκαίρια στα Κύθηρα ο Αιμίλιος και η Αθηνά κάποια βράδια αγνοούσαν επιδεικτικά τις ανέσεις του σπιτιού της κουμπάρας τους και προτιμούσαν να περνούν τις νύχτες τους κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό στήνοντας τη σκηνή τους σε κοντινή παραλία. ¦

Eπι σκηνής
Το ζευγάρι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πόλη όπου ερωτεύθηκαν, την Πάτρα. Eξι χρόνια μετά την πρώτη τους θεατρική συνύπαρξη στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα πρωταγωνιστήσουν στην «Κραυγή» του Τένεσι Ουίλιαμς, το έργο που αποτελεί τη νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ