Χριστίνα Παππά: Η Ελληνίδα Kylie Minogue!

29.03.2011
Αποτελεί τη χαρά των ΜΜΕ: Με μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή, πλούσιο background και διεθνείς ρόλους σαπουνόπερας, αποδεικνύεται διαχρονική!

Aν θα έπρεπε να κάνουμε τον παραλληλισμό με το εξωτερικό, η Χριστίνα Παππά θα μπορούσε να είναι η Ελληνίδα Kylie Minogue, αν και η δική μας είναι πιο ψηλή. Ατοπο; Καθόλου, αφού είναι περίπου στην ίδια ηλικία, ξεκίνησαν την ίδια περίοδο και εν έτει 2011 είναι ακόμα εδώ, αμφότερες.

Πώς όταν πανικόβλητοι ακούγαμε το «I should be so lucky» και λέγαμε «άλλο ένα κοριτσάκι, του χρόνου ποιος θα τη θυμάται», κάτι τέτοιο συνέβη και με την Ελληνίδα ηθοποιό. Οχι, δεν είναι σνομπισμός, απλώς όσοι ηθοποιοί τότε ταυτίστηκαν με τις βιντεοκασέτες αντιμετώπισαν μετά τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό από την ιδιωτική τηλεόραση, που ξεκινούσε τότε.

Η Χριστίνα Παππά γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Μετά τη μέτρια καριέρα ως μοντέλο της εποχής έγινε η βασίλισσα των ελληνικών βιντεοταινιών. Και μεγαλούργησε: «Ο Ταμτάκος στο ναυτικό», «Ο εραστής» «Κουφά, τρελά και απίθανα» είναι μερικοί από τους τίτλους που γίνονταν ανάρπαστοι στα βιντεοκλάμπ.

Δεν έμεινε όμως μόνο στο βίντεο, δούλεψε και στο θέατρο. Και εκεί βέβαια σε αντίστοιχης αισθητικής κωμικές εμπορικές παραστάσεις. Στις αρχές του ’90 η ηθοποιός θα περάσει στην τηλεόραση και εκεί θα μείνει για μια δεκαετία. Από το εξωτικό «Αφρικα» έως το ultra cult διαμάντι του Γιάννη Δαλιανίδη «Απιστίες», η ηθοποιός θα δώσει το στίγμα της. Memorial στιγμή βέβαια παραμένει ο ρόλος της ως Σουδής εξώγαμης κόρης, με κοτσίδες, του Γιώργου Κωνσταντίνου στο «Ζωή πατίνι». Κάπου στα μέσα των ’90ς θα κάνει και μια τολμηρή καλοκαιρινή φωτογράφηση στο ελληνικό Ρlayboy, ενώ δεν θα διστάσει να εξομολογηθεί και τα πολιτικά της φρονήματα σε εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. Τότε η Χριστίνα Παππά ψήφιζε Νέα Δημοκρατία!

Οταν το 1996 ο μπασκετμπολίστας Κλαούντιο Κολντεμπέλα θα μεταγραφεί στην ΑΕΚ, θα δηλώσει ότι ήρθε στη χώρα μας για χάρη της πιο όμορφης Ελληνίδας. Ποια είναι αυτή, θα αναρωτηθούν τα τσακάλια των ΜΜΕ. Η Ειρήνη Σκλήβα, που είχε βγει τότε «Μις Κόσμος»; Οχι, η Χριστίνα Παππά! Η σχέση της με τον Ιταλό αθλητή θα περάσει από σαράντα κύματα, ενώ γίνεται και αφορμή για την πολυπόθητη διεθνή καριέρα. Για μία τετραετία θα πρωταγωνιστήσει σε ιταλικές σειρές επιπέδου «Λάμψης».

Ενώ θα διευρύνει και τον κοσμικό της κύκλο με ξένους celebrities. Μυθική θα μείνει η εμμονή εγχώριας δημοσιογράφου να της στείλει η ηθοποιός μια φωτογραφία της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, που καυχιόταν ότι γνώριζε προσωπικα. Πάντως, επιτυχία είχε και ουδείς μπορεί να της το αμφισβητήσει αυτό.

Με τον αέρα της διεθνούς σταρ, η ηθοποιός πηγαινοέρχεται στη χώρα μας, όπου τα περισσότερα ενσταντανέ τη δείχνουν στα μπουζούκια να διασκεδάζει. Διότι αυτό της έλειπε από την πατρίδα, της μετανάστριας, τα μπουζούκια. Τι να της λείψει; Η εγχώρια τζαζ σκηνή; Σε ένα από αυτά τα Athens by night θα εντοπιστεί τρυφερός αναγκαλιασμός με τον νεαρό Νίκο Αναδιώτη. Μα καλά, η ηθοποιός δεν είναι παντρεμένη με τον Κολντεμπέλα; Ξεκινάει ένα νέο γαϊτανάκι, που γίνεται η χαρά του γκόσιπ Τελικά το ζευγάρι θα χωρίσει με μοίρασμα της κοινής τους περιουσίας, τον Νίκο Αναδιώτη να αποχωρεί και να εμφανίζεται ξαφνικά ο Παναγιώτης Λιαδέλης.

Ετερος έρωτας, έτερα σχόλια για διαφορά ηλικίας αλλά και ένα ακόμη άδοξο τέλος. Μάλιστα, οι φήμες ήθελαν αντικαταστάτρια της ηθοποιού, μια συνάδελφό της ιδίας ΕΣΣΟ, τη Σοφία Αλιμπέρτη. Αχ, αυτή η γενειά των ’80ς. Πάντως τώρα η επιστροφή της στην TV ως... real housewive of Athens, μιντιακά κρίθηκε επιτυχημένη (αν και η AGB μέχρι στιγμής δεν δείχνει να το χαίρεται). Ούτως ή άλλως, η Χριστίνα Παππά αντέχει και εκτός από τη σικ ζωή της, μπορεί να βγει στα παράθυρα και να κατακεραυνώσει όποια την αμφισβητεί!

flashback
Η καριέρα της ξεκίνησε με τον διαγωνισμό σινερομάντζου του περιοδικού «Ντομινό» (όπου μάλιστα είχε κερδίσει και ο Τρύφων Σαμαράς!). Ο τελευταίος έχει αφήσει παρακαταθήκη την ερμηνεία του στη βιντεοταινία «Οι φοιτήτριες», πριν γίνει σταρ της βούρτσας!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ!
Πολυπράγμων τελικά η Χριστίνα, που μεταξύ αλλων σχεδίασε και παρουσίασε και την προσωπική της κολεξιόν ρούχων σε συνεργασία με τη νοικοκυρά-σχεδιάστρια με το εσπεράντο ονοματεπώνυμο Τζο Τόγκου!

Του Σπύρου Λιγνού