Αντώνης Καλογιάννης - Έφυγε από τη ζωή ο τροβαδούρος με τη μελωδική φωνή

11.02.2021
Αντώνης Καλογιάννης - Έφυγε από τη ζωή ο τροβαδούρος με τη μελωδική φωνή
Η είδηση για τον θάνατο του σπουδαίου ερμηνευτή βύθισε σε πένθος θαυμαστές, συγγενείς και φίλους .

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου σίγησε παντοτινά. Όπως έκαναν πριν από λίγη ώρα γνωστό μέσω social media δικοί του άνθρωποι, ο Αντώνης Καλογιάννης πέθανε. Ήταν 81ός ετών και είχε διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό τραγούδι.

Γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1940 στην Αθήνα, ο Αντώνης Καλογιάννης μετρά μια καριέρα 40 -και άνω- ετών. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου στο έργο των οποίων έχει προσδώσει τη δική του χαρακτηριστική ερμηνεία.

Αξίζει να σημειώσουμε την αρχή των πάντων, που τοποθετείτει στο 1966, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης τον άκουσε να τραγουδάει, ενώ περνούσε τυχαία από το μαγαζί που δούλευε ως τσαγκάρης. Τα υπόλοιπα είναι, απλά, ιστορία.

Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του ερμήνευσε με τον πιο μελωδικό τρόπο τραγούδια μεγάλων συνθετών. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα κ.α.) και ποιητές στιχουργούς (Γιάννης Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.),

Θυμόμαστε μερικές μόνο από τις τεράστιες επιτχυχίες του: "Άνοιξε το παράθυρο", "Όμορφή μου Κατερίνα", "Αννούλα του Χιονιά", "Στόμα, γλυκό μου στόμα", "Όρτσα τα πανιά", "Είμαστε δυο", "Do you like the Greece", "Ο Μέτοικος"... Και τόσες άλλες!!!!

Η είδηση του θανάτου του βύθισε σε θλίψη συνεργάτες και φίλους που τον αποχαιρετούν με τον πιο ζεστό τρόπο μέσω social media.