Eurovision 2021: Στον τελικό η Κύπρος - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού

19.05.2021
Eurovision 2021: Στον τελικό η Κύπρος - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού
Το "El Diablo" και μία, πραγματικά, εκρηκτική εμφάνιση επί σκηνής, χάρισαν στην Έλενα Τσαγκρινού και την Κύπρο το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του φετινού, 65ου, Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Χθες το βράδυ (18/5/2021) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας διεξήχθη ο πρώτος ημιτελικός για το φετινό μουσικό διαφωνισμό που επανήλθε ύστερα από έναν χρόνο απουσίας. Μεταξύ των χωρ'ών που συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή ήταν και η Κύπρος, η οποία πέρασε στη δεύτερη φάση "μετά φανών και λαμπάδων".

Μετά την τελική της πρόβα, εξάλλου, η Έλενα Τσαγκρινού και το "El Diablo" της, είχαν εκτοξευθεί στην κορυφή των στοιχημάτων για την πρώτη θέση.

Ιδού οι συμμετοχές στον πρώτο η ημιτελικό και στη συνέχεια οι χώρες που πέρασαν στον τελικό.

1. Λιθουανία
2. Σλοβενία
3. Ρωσσία
4. Σουηδία
5. Αυστραλία
6. Βόρεια Μακεδονία
7. Ιρλανδία
8. Κύπρος
9. Νορβηγία
10. Κροατία
11. Βέλγιο
12. Ισραήλ
13. Ρουμανία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Ουκρανία
16. Μάλτα

Η εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού συζητήθηκε πόσο για την ερμηνεία της όσο και για τη στυλιστική της επιλογή που έφερε την υπογραφή της καταξιωμένης ελληνίδας σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη. Η ταλαντούχα pop τραγουδίστρια, εμπιστεύτηκε τον Haute Couture οίκο, φορώντας μια custom-made ολόσωμη δημιουργία, κεντημένη στο χέρι με χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski σε συνεργασία με το διάσημο brand, μία διαδικασία η οποία κράτησε περισσότερους από τέσσερις μήνες. Το εκθαμβωτικό catsuit δια χειρός Celia Kritharioti, σχεδιασμένο πάνω στις αναλογίες της ερμηνεύτριας τόνιζε τα δυνατά της σημεία, αναδεικνύοντας τη φιγούρα της με τα χειροποίητα κρόσια να ακολουθούν την μοναδική κίνησή της στη σκηνή.

Θυμίζουμε ότι αύριο, 20/5/2021 θα έχουμε τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance» της. Έχει κληρωθεί στην τέταρτη θέση. Το σκηνοθετικό εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού να "εξαφανίσει" τους χορευτές της επί σκηνής έχει συζητηθεί πολύ και δίνει στη συμμετοχή μας ένα ακόμη δυνατό χαρτί. Ιδού μια σχετική γεύση με τον σχολιασμό του συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου στην εκπομπή "Ευτυχείτε":

Εν αναμονή του αυριανού, δεύτερου ημιτελικού, ιδού μια γεύση από τις συμμετοχές των 10 φιναλίστ -έτσι για να... ζεσταινόμαστε!