Η Emily Ratajkowski μιλάει για το body shaming αναρτώντας φωτογραφία της κοιλιάς της

25.11.2021
Η Emily Ratajkowski μιλάει για το body shaming αναρτώντας φωτογραφία της κοιλιάς της
«Είναι το σώμα μου και δεν πρόκειται να ντραπώ»

Η Emily Ratajkowski λέει ένα ηχηρό «όχι» στο body shaming. Το 30χρονο μοντέλο μοιράστηκε φωτογραφίες της εμφάνισής της στα CFDA Fashion Awards μέσω Instagram, εξηγώντας στη λεζάντα ότι «σχεδόν δεν τις δημοσίευσε» επειδή ήξερε ότι θα προκαλούσαν διαμάχη. «Είναι το σώμα μου και δεν πρόκειται να ντραπώ» έγραψε η Ratajkowski.

Paulina Porizkova: Ανέβασε ολόγυμνη φωτογραφία της για να απαντήσει σε κακεντρεχές σχόλιο follower της

Το μοντέλο έφτασε στην εκδήλωση με ένα σύνολο Miu Miu που αποτελούταν από ένα cropped πουλόβερ πάνω από ένα cropped πουκάμισο με γιακά και σε συνδυασμό με μια μακριά φούστα. Η δήλωση της Ratajkowski για το body shaming έρχεται λίγο καιρό αφότου δημοσίευσε ένα βιβλίο με δοκίμια, με τίτλο «My Body», στο οποίο διερευνά τη σχέση της με την εικόνα του εαυτού της. Στο βιβλίο, αποκαλύπτει πώς η μητέρα της, Kathleen Balgley, της έμαθε να δίνει προτεραιότητα στην ομορφιά σε νεαρή ηλικία και πόσο πολύ οι γονείς της βασίστηκαν σε αυτήν.

Η Ratajkowski αφηγείται την κακοποίηση από άνδρες τόσο εντός όσο και εκτός της βιομηχανίας του μόντελινγκ, συμπεριλαμβανομένου του περιστατικού με τον Robin Thicke, ο οποίος την άγγιξε ακατάλληλα στα γυρίσματα του μουσικού του βίντεο "Blurred Lines" το 2013.

«Οποιαδήποτε επιρροή και θέση απέκτησα μου παραχωρήθηκε μόνο επειδή έκανα έκκληση στους άνδρες. Η θέση μου με έφερε κοντά στον πλούτο και την εξουσία και μου έφερε κάποια αυτονομία, αλλά δεν οδήγησε σε πραγματική ενδυνάμωση. Αυτό είναι κάτι που κέρδισα μόλις τώρα, έχοντας γράψει αυτά τα δοκίμια και έδωσε φωνή σε όσα σκέφτηκα και έζησα».