Love Actually: Tελικά ποιον διάλεξε η Keira Knightley; Τον άντρα της ή τον κολλητό του που της έκανε την επική εξομολόγηση;

03.12.2021
Love Actually: Tελικά ποιον διάλεξε η Keira Knightley; Τον άντρα της ή τον κολλητό του που της έκανε την επική εξομολόγηση;
Οι γιορτές πλησιάζουν και καθώς φτιάχνουμε τις λίστες των αγαπημένων μας κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών, το Love Actually θα είναι σίγουρα μια από τις πρώτες μας επιλογές για να ξαναδούμε στην τηλεόραση.

Όλες θυμόμαστε τη συγκινητική σκηνή με την Keira Knightley και τον Andrew Lincoln, o οποίος της έκανε την απόλυτη ερωτική εξομολόγηση με τις κάρτες, αλλά το διφορούμενο τέλος έχει αφήσει τους fans με μια απορία: ποιον τελικά επέλεξε η Juliet; Τον σύζυγό της ή τον πιο στενό του φίλο, που έκρυβε μέσα του την αγάπη του για εκείνη;

Αν χρειάζεσαι μια υπενθύμιση για το τι συνέβη στην ταινία του 2003, είναι αρκετά απλή. Η Juliet – την οποία υποδύεται η Knightly – είναι παντρεμένη με τον Peter (Chiwetel Ejiofor), αλλά ο καλύτερός του φίλος (και κουμπάρος!) Mark (Andrew Lincoln) είναι τσιμπημένος μαζί της. Σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, ο Μark εμφανίζεται στην πόρτα της Juliet και του Peter με μια σειρά από μεγάλες κάρτες. Βάζει μουσική και παραδέχεται τον έρωτα του δείχνοντας τις κάρτες.

Love Actually: Αυτές είναι οι 2 ιστορίες αγάπης που κόπηκαν τελικά από την ταινία

Η σκηνή είναι από τις πιο διάσημες της ταινίας, αλλά από τη στιγμή που η Juliet και ο Mark μοιράζονται ένα μυστικό φιλί, εναπόκειται στο κοινό να καταλήξει αν θα μπορούσε να εξελιχθεί ποτέ κάτι μεταξύ τους.

Λοιπόν, η Knightly – η οποία αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί σε μια πολύ διαφορετική χριστουγεννιάτικη ταινία με τίτλο Silent Night – λέει ότι έχει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα που μετράει ήδη 18 χρόνια.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Entertainment Weekly, η Knightley αποκάλυψε τι έκανε η Juliet: «Ναι, ξέρω ότι μένω με τον άντρα μου!» είπε γελώντας. Η 36χρονη παραδέχτηκε επίσης ότι δεν έχει δει ποτέ την ταινία: «Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις ταινίες στις οποίες παίζεις! Είναι λίγο περίεργο!».

Hugh Grant: Εξηγεί γιατί δεν του άρεσε η σκηνή του "Love Actually" που χορεύει μόνος του

Το 2019, ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Richard Curtis δημιούργησε ένα 15λεπτο φιλμ μικρού μήκους με τίτλο Red Nose Day Actually, το οποίο προβλήθηκε ως μέρος της ομώνυμης φιλανθρωπικής καμπάνιας, εκείνης της χρονιάς. Στη μίνι ταινία, αποκαλύπτεται επίσης ότι η Juliet μένει τελικά με τον Peter. Και όσο για τον Μark; Αποκαλύφθηκε ότι παντρεύτηκε τον μεγάλο του έρωτα, την Kate Moss.

Πέρα από την έκδοση του Love Actually για την Red Nose Day, ο Andrew Lincoln αποκάλυψε μερικά πράγματα για το πώς θα μπορούσε να γίνει κατανοητή η μεγαλειώδης κίνηση του Mark: «Ρώταγα συνέχεια τον Richard “Είσαι σίγουρος ότι δεν θα φανώ στη σκηνή ως ένας ανατριχιαστικός ενοχλητικός θαυμαστής;”» εξομολογήθηκε στο EW εκείνη την εποχή. Ο Curtis από την πλευρά του είπε «Eκ των υστέρων, γνωρίζω ότι ο ρόλος του Andrew ήταν στα άκρα. Αλλά νομίζω ότι επειδή ο Andrew ήταν τόσο ανοιχτόκαρδος και αγαθός, ξέραμε ότι θα τη γλυτώσουμε».