Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη εντυπωσίασε και πέρασε την Ελλάδα στον τελικό

11.05.2022
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη εντυπωσίασε και πέρασε την Ελλάδα στον τελικό
Ο Α' ημιτελικός του φετινού ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού μόλις ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκαν οι 10 χώρες που πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Η Ελλάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε το δικό της μετά φανών και λαμπάδων.

H Αμάντα Γεωργιάδη Tenjford ανέβηκε στη σκηνή 15η στη σειρά (τρίτη από το τέλος, δηλαδή) και ξεσήκωσε το Pala Olimpico στο Τορίνο, όπου πραγματοποιούταν ο Α΄ Ημιτελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με το "Die Together" της. Η 25χρονη εντυπωσίασε με την ερμηνεία της υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Φωκά Ευαγγελινού, φορώντας μια λευκή δημιουργία Celia Kritharioti και κέρδισε τις εντυπώσεις μαζί με την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.

Ιδού η εμφάνισή της:

Στον τελικό, εκτός από την Ελλάδα πέρασαν επίσης οι: Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία, Μολδαβία, Νορβηγία και Ελβετία, ενώ «εκτός» παρέμενει η Αλβανία, η οποία θεωρούνταν ένα από τα φαβορί!

Μένει να δούμε ποιες χώρες θα προκριθούν από τον Β' ημιτελικό της Πέμπτης (12/5/2022) και το επόμενο ραντεβού πια, θα είναι το Σάββατο 14/5 για τον τελικό.

Περιμένοντας τον επόμενο ημιτελικό, ιδού οι συμμετοχές των σημερινών "νικητών".

Ελβετία

Αρμενία

Ισλανδία

Λιθουανία

Πορτογαλία

Νορβηγία

Ουκρανία

Μολδαβία

Ολλανδία