Ελεονώρα Μελέτη: «Πολύ καλύτερα χρήματα έβγαζα στην τηλεόραση απ’ ότι βγάζω ως Ευρωβουλευτής»

17.09.2024
Ελεονώρα Μελέτη: «Πολύ καλύτερα χρήματα έβγαζα στην τηλεόραση απ’ ότι βγάζω ως Ευρωβουλευτής»
Η πρώην παρουσιάστρια μιλάει από τους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου για όλα

Την Ελεονώρα Μελέτη συνάντησε στις Βρυξέλλες, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στον χώρο του νέου της γραφείου ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Με την άνεση της συνεργασίας τους ο δημοσιογράφος ρώτησε τα πάντα την νυν Ευρωβουλευτή αποκαλύπτοντας και όλο το παρασκήνιο για το ξαφνικό κόψιμο της εκπομπής «Mega Καλημέρα» πέρυσι τον Απρίλιο αλλά και τις δικές της αντιδράσεις.

Η Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Ελεονώρα Μελέτη, μιλάει αποκλειστικά στη «Super Κατερίνα» για τη «στροφή» της στο Ευρωκοινοβούλιο από την τηλεόραση, τη ρητορική μίσους ενώ απαντά σε όσους υποστηρίζουν πως στράφηκε στην πολιτική για τα οικονομικά οφέλη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Στέφανο Κωνσταντινίδη να της θυμίζει πως πέρυσι τέτοια εποχή έκαναν πρόβα για την πρεμιέρα της εκπομπής.

«Είδες πως τα φέρνει η ζωή; Αν με ρώταγες, δεν θα το περίμενα. Δεν θα το είχα δει σε κανένα όνειρο όλο αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα»

-Τη μέρα εκείνη που μπήκε ο διευθυντής μας και μας ανακοίνωσε πως κόβεται σε ένα μήνα η εκπομπή είχες μια αντίδραση…

«Κόσμια ήταν. Τι, κόβεται το «Mega Καλημέρα»; Κόβεται ο παρουσιαστής. Ο παρουσιαστής είναι που χρεώνεται την αποτυχία και που μοιράζεται πάντα την επιτυχία»

-Είπες α, έτσι, θα πάω στο Ευρωκοινοβούλιο εγώ ή θα προσπαθήσω να πάω…

«Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Δεν είχα το δεδομένο της Ευρωβουλής όταν έγινε αυτό. Είπα, πολύ κρίμα, είναι άδικο. Παρ’ όλα αυτά όμως εγώ ήμουν σε μια φάση που είχα ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον σταθμό για την επόμενη σεζόν. Ήξερα ότι θα είμαι στο κανάλι.

Είχα ήδη κάνει τα πρώτα μου ραντεβού. Ξέραμε ότι θα συνεχίσουμε μαζί χέρι χέρι με το Mega. Είχαμε εξασφαλίσει τα «Μεσάνυχτα» και από εκεί κι έπειτα μιλάγαμε και για μια καθημερινή εκπομπή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες δεν έχει και σημασία.

Παρασκευή κοπήκαμε, Τρίτη ήρθε η προσεγγιστική για την Ευρωβουλή και μια μέρα μετά η πρόταση»

-Λένε αν μπλέξεις με την πολιτική δεν επιστρέφεις στην τηλεόραση και τη δημοσιογραφία…

«Αυτά τα θεωρώ βαριά στερεότυπα. Εγώ δεν το ασπάζομαι καθόλου αυτό. Έχουμε δει ανθρώπους που έχουν εμπλακεί βαθιά και βαριά με την πολιτική που έχουν επιστρέψει μια χαρά στην τηλεόραση, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης για παράδειγμα»

Η συνέχεια της συζήτησής τους γίνεται στον χώρο του γραφείου της:

«Είμαστε πολύ καινούργιοι εδώ δεν έχω καταφέρει να διαμορφώσω ακόμα τον χώρο, ούτε να φέρω τα κοχύλια που μου μάζεψε η κόρη μου»

-Ο αποχωρισμός από τη μικρή, το βίωσες έτσι;

«Καθόλου, ούτε εκείνη το βίωσε έτσι. Επί τρία ολόκληρα χρόνια 5:30 το πρωί έφευγα από το σπίτι, το παιδί μου δεν είχε ξυπνήσει ποτέ με δίπλα τη μαμά να της φτιάξει το πρωινό, να τη ντύσει, να τη χτενίσει να την πάει στο σχολείο. Όλα αυτά τα έκανε ο Θοδωρής»

-Κάποιοι είπαν ότι άφησες την τηλεόραση που αγαπάς για τα χρήματα

«Με ένα απλό κλικ κάποιος μπορεί να δει τις απολαβές που είχα τα τελευταία τρία χρόνια και να δει και τις απολαβές που έχω τώρα. Και θα χαρώ πάρα πολύ να το κάνει κάποιος αυτό γιατί θα φανεί ότι για ακόμα μια φορά είπα αλήθεια γιατί πολύ καλύτερα χρήματα έβγαζα στην τηλεόραση απ’ ότι βγάζω ως Ευρωβουλευτής. Είναι πιο εσωτερικό το κίνητρο. Μ’ αρέσει να κάνω πράγματα γιατί με γεμίζουνε στην καρδιά και όχι στην τσέπη απαραίτητα»

Τελευταία τροποποίηση στις 17.09.2024 - 13:10