Γιώργος Λιάγκας προς Παύλο Χαϊκάλη: «Θεωρώ ότι σε αδίκησα κι εγώ και θέλω να το πω δημόσια»

01.10.2024
Γιώργος Λιάγκας προς Παύλο Χαϊκάλη: «Θεωρώ ότι σε αδίκησα κι εγώ και θέλω να το πω δημόσια»
Πώς αντέδρασε ο ηθοποιός στην παραδοχή του παρουσιαστή;

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε η παρουσία του Παύλου Χαϊκάλη στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα «Το Πρωινό»

Ο ηθοποιός που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την εποχή των αποκαλύψεων του Metoo όχι για κάτι ποινικό αλλά για περιπτώσεις πιεστικού φλερτ, από τότε ουσιαστικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και κατοικεί στο Κατάκολο μόνιμα ζώντας από τη σύνταξή του και την ενασχόλησή του με την αστρολογία.

Ο Γιώργος Λιάγκας υπήρξε ένας από τους παρουσιαστές που την εποχή εκείνη είπαν πολλά εναντίον του και σήμερα που εκείνος βρέθηκε απέναντί του θέλησε για κάποια πράγματα να απολογηθεί δημόσια και έμμεσα να ζητήσει τη δική του συγγνώμη:

«Επίτρεψέ μου να πω δυο πράγματα δημόσια για σένα. Έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου η σχέση μας. Είσαι ένας άνθρωπος που μας τιμούσε και τότε που ήμουν με τη Φαίη και μετά που ήμουν μόνος μου πολλές φορές το χρόνο με συνεντεύξεις σου. Πάντα έλεγα ότι είσαι από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς. Θεωρώ ότι το ταλέντο σου είναι σπάνιο. Όταν μπήκες στο μάτι ενός προβλήματος αδίκως εν πολλοίς, διότι δεν κατηγορήθηκες ποτέ για κάτι, σε επίπεδο δικαιοσύνης. Σε πήρε και σένα λίγο η μπάλα του metoo», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας και συνέχισε:

«Θέλω να πω και σε ότι με αφορά ότι ίσως στην κριτική που έκανα τότε, με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πιο έντονη απ’ ότι θα έπρεπε, σε αδίκησα κι εγώ. Οπότε, θέλω να το πω δημόσια, γιατί το αισθάνομαι λίγο βάρος. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το ταλέντο και την αξία σου, όμως, ίσως σε αδίκησα σε επίπεδο κριτικής, στην εποχή που το metoo ήταν στην κορωνίδα όλων των ειδήσεων. Ήθελα χρόνια να το πω δημόσια».

Σε αυτή την παραδοχή ο Παύλος Χαϊκάλης, παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Λιάγκας του ζήτησε να μη σχολιάσει θέλησε να πει κάποια λόγια:

«Θέλω να μου επιτρέψεις να πω ένα πράγμα. Δέχομαι αυτό το εντός εισαγωγικών «συγγνώμη» και καταλαβαίνω στη δουλειά σας πώς έχουν τα πράγματα.
Ο απλός κόσμος όμως που βομβαρδίστηκε εκείνο το διάστημα φαντάσου τι εικόνα σχημάτισε… Πολύ σκληρή ατμόσφαιρα. Χάθηκε όμως η μπάλα. Το θέμα της κακοποίησης εναντίον των γυναικών πρέπει να το λύσουμε εμείς οι άντρες. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης και συνέχισε:

Είπα ότι είμαι άντρας παλαιάς κοπής. Ένας άντρας παλαιάς κοπής ξέρει που να σταματήσει. Δεν λέω ότι έχω φερθεί σε όλες τις γυναίκες άψογα. Δεν είμαι ο Άγιος άνθρωπος. Φυσικά δεν έχω σηκώσει ποτέ χέρι σε γυναίκα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν με τιμούν. Αλλά ποτέ δεν θεώρησα τη γυναίκα ιδιοκτησία μου. Και αυτό με ενόχλησε, ότι όσα έχω πει ξεχάστηκαν»

Τελευταία τροποποίηση στις 01.10.2024 - 13:18